ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Τα 5α Ελευθέρια της Θράκης γιόρτασαν οι Θρακιώτες της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 μ.μ. |
Τα 5α Ελευθέρια της Θράκης γιόρτασαν οι Θρακιώτες της Αργολίδας
Αγαπητοί Θρακιώτες - Θρακιώτισσες και φίλοι του συλλόγου μας.
Και φέτος ο σύλλογός μας, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μελών μας και Αργολιδέων, πραγματοποίησε τα 5α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ( 14 Μαΐου 1920 ), την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 ( 12:00-14:00 ), στον Κινηματογράφο Ναυπλίου , με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κύριο Ιωάννη Μάζη, ο οποίος επέλεξε να μας παρουσιάσει το θέμα του : '' Γεωπολιτικές δυναμικές στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, οι περιπτώσεις Μακεδονίας - Θράκης ''.


Αρχικά, ο συντονιστής της εκδήλωσης, Αντιπρόεδρος ΔΣ του συλλόγου Κύριος Σίμος Βαρδάκας, αναφέρθηκε σύντομα στην ύπαρξη - λειτουργία του συλλόγου μας, το πόσο σημαντική είναι για εμάς τους Θρακιώτες η σημερινή επέτειος και ευχαρίστησε την συνδιοργανώτρια αρχή, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που πάντα υποστηρίζει οικονομικά τις εκδηλώσεις μας.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στην παρουσία των βουλευτών ( Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης ) και των εκπροσώπων των στρατιωτικών και λοιπών αρχών, καθώς και της Πρόεδρου της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος ( ΠΑ.Ο.Ν.Ε. ) Κυρίας Χριστίνας Αθανασιάδου.
Ανακοίνωσε την σειρά των ομιλητών, καθώς και το βιογραφικό του κύριου ομιλητή.

Στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση, πρώτα ο Πρόεδρος ΔΣ του συλλόγου Κύριος Πέτρος Νταλιάνης, λέγοντας:

'' Σας καλωσορίζουμε στη γιορτή του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας, που πραγματοποιείται για την επέτειο των 99 χρόνων της απελευθέρωσής μας.

Πρώτα από όλα και λόγω της ημέρας, να ευχηθούμε χρόνια πολλά στις Μητέρες, για το θεάρεστο έργο που επιτελείτε και να χαίρεστε να σας χαίρονται τα παιδιά σας.

Η εκδήλωση αυτή, που είναι για εμάς η κορυφαία του έτους, αποτελεί αφενός ημέρα Εθνικής μνήμης και αφετέρου ημέρα αυτογνωσίας και σκέψεων για το μέλλον του τόπου μας.
Έτσι, φέτος, επιλέξαμε τον επιφανή καθηγητή Κύριο Ιωάννη Μάζη, να μας αναπτύξει, ως καθ'ύλην αρμόδιος, το θέμα των γεωπολιτικών δυναμικών στην ευρύτερη περιοχή μας, δηλαδή ένα γνωστικό αντικείμενο που έχει παρελθόν, αλλά και πολύ σημαντικό παρόν και μέλλον.

Η γεωπολιτική ως επίκαιρη έννοια, φυσικά, δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους Θρακιώτες και την ιδιαίτερη Πατρίδα μας, με την γνωστή γεωστρατηγική αξία της, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, γιατί η γνώση είναι απαραίτητη και οι καιροί ιδιαίτερα δύσκολοι.

Ο λαός μας, πρέπει να γνωρίζει τις ικανότητές του, τις προοπτικές της χώρας μας, αλλά και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, σύμφωνα με τις διεθνείς συγκυρίες, ώστε να τις διαχειριστεί ανάλογα, και με δεδομένο ότι η Πατρίδα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τελειώνοντας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στα 5α Ελευθέρια Θράκης και εκ μέρους του συλλόγου, εύχομαι το 2020, πρώτα ο Θεός, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θράκης μας, με περισσότερες εκδηλώσεις ''.

Ακολούθως χαιρέτησε την εκδήλωση, ο Βουλευτής Αργολίδας Κύριος Γιάννης Μανιάτης και σύντομα αναφέρθηκε στον ενεργειακό πλούτο της Θράκης, με τον οποίο ασχολήθηκε ως Υπουργός.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο Κύριος Μάζης ευχαρίστησε τον σύλλογο μας, για την πρόσκληση στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ και ανάπτυξε το θέμα του, με έμφαση στη δυναμική της Θράκης, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, αλλά και πόσο σημαντική είναι η αξία της. Με την αμεσότητα στο ακροατήριο και τον τεκμηριωμένο λόγο του, συνεπήρε το πολυπληθές κοινό και στο τέλος δέχτηκε ερωτήσεις
με τις ανάλογες απαντήσεις.
Στη συνέχεια του προγράμματος, το Λύκειο Ελληνίδων Άργους ( Περιφερειακό τμήμα Κουτσοποδίου ), με τις Θρακιώτικες φορεσιές και τους άψογους σχηματισμούς, υπό τους ήχους της γκάιντας και των λοιπών οργάνων, ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους για αρκετή ώρα.

Μετά, αφενός ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου επέδωσε αναμνηστικό δώρο του συλλόγου μας, στον επικεφαλής του υπέροχου χορευτικού συγκροτήματος Κύριο Δημήτρη Αργυρόπουλο και αφετέρου ο Πρόεδρος του συλλόγου, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή Κύριο Μάζη, τον τίμησε με το δώρο του συλλόγου, ένα σφυρήλατο κλαδί ελιάς που φιλοτέχνησε η Κυρία Χριστίνα Βασιλείου, με την επιγραφή '' 5α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ''.

Τελειώνοντας, ο σύλλογος, λόγω της γιορτινής και χαρούμενης ημέρας, πρόσφερε γλυκά και αναψυκτικά, τύπου catering, στους παρευρισκόμενους, στην αίθουσα υποδοχής του κινηματογράφου.

Τα '' 5α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ '' συνεχίστηκαν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Κύριο Μάζη και την Πρόεδρο της ΠΑ.Ο.Ν.Ε., σε επίσημο τιμητικό γεύμα, σε κεντρικό εστιατόριο στο παλαιό Ναύπλιο, μέχρι αργά το απόγευμα.

Χρόνια πολλά Θράκη !
Χρόνια πολλά Θρακιώτες και Θρακιώτισσες !
Και του χρόνου καλύτερα για τα 100 χρόνια μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ