SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
DHL
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Με ενδιαφέρον από τους πολίτες η εκδήλωση-διαμαρτυρία για τον σκουπιδότοπο στην Καραθώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. | | |
Με ενδιαφέρον από τους πολίτες η εκδήλωση-διαμαρτυρία για τον σκουπιδότοπο στην Καραθώνα
 Με συζήτηση στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου κορυφώθηκε η εκδήλωση-διαμαρτυρία στην Καραθώνα για τον σκουπιδότοπο που οργάνωσε ο συνδυασμός για το τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου "Ανάπλι Εμπρός".

Από το πρωί δεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν από τον υποψήφιο Κώστα Καράπαυλο για τις απόψεις του συνδυασμού και για τον σκουπιδότοπο στο λόφο ακριβώς πάνω από την μαγευτική παραλία του Ναυπλίου.
Το "Ανάπλι Εμπρός" κάλεσε πολίτες και κόμματα, τις περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις, τους υποψήφιους, για συζητήσεις σε σχέση με τον σκουπιδότοπο, αλλά και για όλο το φάσμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

"Ανακύκλωση στην πηγή, κομποστοποίηση, σύγχρονοι τρόποι αποκομιδής, απορριμματοφόρα, οικονομικά κίνητρα σε σχέση με την μείωση των απορριμμάτων σε επιχειρήσεις και στα οικιακά απορρίμματα είναι η λύση. 
Η λύση που προτείνει η Περιφέρεια εκτός του μεγάλου κόστους διαχείρισης, το οποίο θα επιβαρύνει τους δημότες, δεν διαμορφώνει συνείδηση μείωσης του όγκου στο δημότη που είναι το ζητούμενο για μια περιβαλλοντικά σωστή πρόταση. 

Ακόμα και ο σταθμός μεταφόρτωσης όλου του νομού Αργολίδας στην πρόταση της περιφέρειας έχει χωροθετηθεί απέναντι από την πόλη του Ναυπλίου, δίπλα στο υγροβιότοπο. Άλλη μια πηγή ρύπων για τον Αργολικό κόλπο και την πόλη του Ναυπλίου συμπληρωματική των πυρηνελαιουργείων.
Ας δείξουμε όλοι σαν πολίτες ότι η σημερινή κατάσταση δεν είναι με κανένα τρόπο ανεκτή.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στο αίσχος.
Να δρομολογήσουμε άλλες λύσεις . " ανέφερε η ανακοίνωση του συνδυασμού "Ανάπλι εμπρός!"
Κάποια σημεία από τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις που ειπώθηκαν κατά την συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καραθώνα:
Ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ναυπλιέων αλλά και ολόκληρος ο νομός είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο δεν θα αναφερθεί σε καμία προεκλογική ομιλία. Γιατί στις προεκλογικές ομιλίες και στα ανύπαρκτα προγράμματα μιλάμε για εκείνα που έκαναν κάποιοι άλλοι χθες ή πριν από χρόνια
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν υπάρχει ο μεγάλος σκουπιδοφάγος που θα τα εξαφανίσει όλα.

Αν υπάρχει άλλη λύση από τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσα από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Ανακύκλωση στην πηγή, που σημαίνει διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι, στην εργασία ή στην επιχείρηση. Με κίνητρα για μείωση των δημοτικών τελών σε όσους προσπαθούν περισσότερο. Για παράδειγμα: όσες επιχειρήσεις εστίασης αποδεδειγμένα χρησιμοποιούν γυάλινα μπουκάλια για νερό και όχι PET, να έχουν και ανάλογη μείωση των δημοτικών τελών. 
Να πληρώνουμε δημοτικά τέλη, ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγουμε (ΠΟΠ). Και για υπόλοιπα απορρίμματα, να δημιουργηθούν Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων ΧΥΤΥ ανά νομό ή ανά δύο νομούς. Να λειτουργήσουμε πράσινα σημεία με χώρους και σε πράγματα δεύτερης ευκαιρίας. 

Για παράδειγμα: αν αλλάξουμε έναν καναπέ, τι θα κάνουμε τον παλιό; Σκουπίδια; Κάποιος άλλος θα μπορούσε να του δώσει νέα ζωή. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τα ρούχα, τις ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.

Να διαχειριστούμε τα ανεξέλεγκτα έως σήμερα αγροτικά απορρίμματα. Τι θα κάνουμε με τα υπολείμματα ή τα ληγμένα φυτοφάρμακα; 
Να εφαρμόζονται σύγχρονοι τρόποι αποκομιδής, με συγχρόνους κανονισμούς. Πώς να επιβάλει ο δήμος πρόστιμο σε κάποιον για τα σκουπίδια, όταν ο ίδιος έχει τη μεγάλη χωματερή στην Καραθώνα; Δεν είναι παράλογο;

Η πρόταση της Περιφέρειας με τα μεγάλα εργοστάσια θα σημάνει μεγάλο κόστος που θα επιβαρύνει εμάς τους δημότες. Με αυτόν τον τρόπο δε διαμορφώνεται η συνείδηση και δεν επιβραβεύεται η μείωση της παραγωγής σκουπιδιών.

Ας δούμε έστω και την τελευταία στιγμή έναν άλλο τρόπο στη λύση του προβλήματος. Μην αφήνουμε όλα τα δύσκολα στους άλλους, γιατί τότε το κέρδος είναι αυτό που παρεμβαίνει στην διαχείριση και μας αυξάνει το κόστος ζωής.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ