Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

Η εορτή του Αγίου Νικόλαου του εν Βουνένοις στο Ανυφί Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 μ.μ. | |
Η εορτή του Αγίου Νικόλαου του εν Βουνένοις στο Ανυφί Αργολιδας (βίντεο)
 Πανηγυρικά τιμάται ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις, στο χωριό Ανυφί του Δημου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, όποιος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου καθώς και του Ιερού Λειψάνου του μέσα στο κάμπο της Αργολίδος και τις ανθισμένες πορτοκαλιές.
Πιο συγκεκριμένα στο Δημοτικό διαμέρισμα του Ανυφί του δήμου Ναυπλιέων, υπάρχει εκκλησάκι , άγνωστο πότε χτίσθηκε ,αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο τον νέο. Περίπου την δεκαετία του 1900 με 1910 κάτοικοι από την Θεσσαλία κατέβηκαν στην Αργολίδα και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Ανυφίου εκεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (κοιμητηριακός ναός), έφτιαξαν μια εικόνα του Αγίου Νικολάου του νέου και από τότε άρχισαν μαζί με τους κατοίκους να τιμάνε τον Άγιο , όμως μια χρονιά δεν το έκαναν και δεν τον τίμησαν , η τιμωρία τους ,κάηκαν από τον Λίβα όλα τα σπαρτά και μόνο του χωριού και πουθενά αλλού .
Αυτό ήταν η αρχή για να κάνουν τον Άγιο προστάτη του τόπου τους και να τον τιμάνε όλως ιδιαιτέρως , μάλιστα με την φροντίδα του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού Ιακώβου έφεραν και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου από τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις .
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ