Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Το Φράγμα: Κατάθεση ψυχής, κραυγή αγωνίας προς το θεατή (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. | | |
Το Φράγμα: Κατάθεση ψυχής, κραυγή αγωνίας προς το θεατή (βίντεο)
Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ, στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο.


Ο Κυριάκος Σάμιος «ζύμωσε» τα δικά του, πρωτότυπα θεατρικά κείμενα με αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη. Κοινός παρονομαστής των δύο; η κατάθεση ψυχής, κραυγή αγωνίας προς το θεατή να έρθει αντιμέτωπος με το εσωτερικό ακατανόητο, να μη φοβηθεί να παλέψει για να ελευθερωθεί από εσωτερικά φράγματα, να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια να λύσει εσωτερικές συγκρούσεις, τα αόρατα κάγκελα της προσωπικής φυλακής του.
Μια παράσταση με περιρρέουσα την έννοια του χρόνου, της μοναξιάς, της εσωτερικής αναζήτησης, των σχέσεων, της ανάγκης ψυχικής σύνδεσης, της υπαρξιακής αγωνίας. Μια αξιοσημείωτη προσπάθεια από εραστές της Τέχνης του Θεάτρου, όλου του ηλικιακού φάσματος, δυο πολιτιστικών συλλόγων του Ναυπλίου, του Εργαστηρίου Θεατρικής Πράξης - Θεατροδρόμιο και τηςΠύλης Πολιτισμού που συνέπραξαν για να ζωντανέψουν επί σκηνής ιστορίες ανθρώπων «της διπλανής πόρτας», και να μοιραστούν μαζί μας την προσπάθειά τους και την αγάπη τους για το Θέατρο.

Ύστερα από την επιτυχία της, η παράσταση θα επαναληφθεί στις 9 και 10 Ιουνίου, ώρα 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Τριανόν.
Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ - ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και η ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ευχαριστούν όλους, όσοι συνέβαλαν να γίνει πραγματικότητα η παράσταση: τους συντελεστές, τους χορηγούς, τον ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ – ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, καθώς και όλους τους θεατές και όσους συνεισφέρατε με τρόφιμα για το κοινωνικό έργο της Πύλης Πολιτισμού.

Facebook event
ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ_συντελεστές
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ