ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Καταγγελία του Χ. Αντωνόπουλου στον εισαγγελέα Ναυπλίου για διαφαινόμενες παρανομίες του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:25:00 μ.μ. | |
Καταγγελία του Χ. Αντωνόπουλου στον εισαγγελέα Ναυπλίου για παρανομίες του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας
Καταγγελία κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Μαϊου ο Δικηγόρος  Χ. Αντωνόπουλος στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου για παρανομίες, όπως αναφέρει, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας σε σχέση με τους Δρόμους Πολιτισμού.


Ο κύριος Αντωνόπουλος αναφέρει με δήλωση του:

Δήλωση Χρήστου Αντωνόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου, Δικηγόρου, σχετικά με την υπόθεση Χειβιδόπουλου και της εταιρείας με την επωνυμία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία.

Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος που αποκάλυψα πριν λίγες ημέρες σχετικά με διαφαινόμενη σωρεία παρανομιών εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστασίου Χειβιδόπουλου για τους περιβόητους πλέον «Δρόμους Πολιτισμού» θεώρησα υποχρέωση μου την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη και τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου καθώς και προς τον κ. Προιστάμενο της Δ.Ο.Υ Ναυπλίου, προκειμένου να αναδειχθεί η αλήθεια και ο ποινικός κολασμός των υπαιτίων.

Οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν είναι τεράστιες και φανερώνουν επικίνδυνες για το χειρισμό δημοσίων πραγμάτων πρακτικές από δημόσιους λειτουργούς και συμμετοχή τους σε παράνομες πράξεις. Αυτήν την ώρα, όπου η αντιπεριφέρεια συνταράσσεται από το αναφερθέν θέμα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Χειβιδόπουλος θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τον βαραίνουν.

Η σοβαρότητα των όσων μου καταγγέλθηκαν είναι τέτοια που μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αιρετός αξιωματούχος θα προέβαινε σε τέτοιες πράξεις.

Ειδικότερα λέγεται ότι ο κ Αναστάσιος Χειβιδόπουλος υλοποίησε το περασμένο καλοκαίρι ως αντιπεριφερειάρχης μια σειρά πολιτιστικών δράσεων υπό τον τίτλο «Δρόμοι Πολιτισμού» κατά την οποία είχε υποσχεθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού Αργολίδας την χρηματοδότηση τους για την υλοποίηση από μέρους τους διαφόρων πολιτιστικών δράσεων και ταυτόχρονα σε επαγγελματίες ότι θα κατέβαλε η αντιπεριφέρεια τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τις υπηρεσίες τους και τις δαπάνες τους, στα πλαίσια της ως άνω δράσης με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ .

Η δράση αυτή για γινόταν με προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή του Νομού Αργολίδας η οποία όμως δεν εγκρίθηκε κατά τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και ενώ δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση αυτή ο κ.Χειβιδόπουλος προέτρεπε πολιτιστικούς συλλόγους και επαγγελματίες να προχωρήσουν τις δράσεις τους, υποσχόμενος ότι θα πληρωθούν, ενώ ήδη γνώριζε ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη σύμβαση, αλλά και κατόπιν της ακυρώσεως της!

Αφού εν γνώση του έγιναν όλα αυτά στη συνέχεια καθ' υπόδειξη στενότατου συνεργάτη του κ.Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Χειβιδόπουλου υποδείχθηκε στους επαγγελματίες, εν αγνοία τους για τις συνέπειες, ότι τα τιμολόγια θα πρέπει να εκδοθούν με λήπτη την εταιρεία με την επωνυμία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία (!) με έδρα το Κρανίδι, χωρίς όμως να έχουν παράσχει σε αυτή κάποια υπηρεσία, η οποία, πέραν της στενής φιλικής σχέσης που έχει ο εταίρος της με τον κ.Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, η μόνη σχέση που έχει με την Περιφέρεια είναι ότι έχει πάρει την εκτέλεση κάποιων έργων…

Ο κ. Χειβιδόπουλος μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στις 25-04-2019, ομολογεί τις ανωτέρω περιγραφόμενες πράξεις.

Τέλος προτρέπω τους επαγγελματίες και τους Συλλόγους να προστρέξουν στους δικηγόρους τους προκειμένου να λάβουν συμβουλές προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα τουςκαθώς έχουν εν αγνοία τους υποπέσει σε σοβαρά αδικήματα, π.χ. έκδοση πλαστών τιμολογίων κ.α.

Με τη σημερινή κοινοποίηση του θέματος στον κ. εισαγγελέα ανοίγει ο φάκελος Χειβιδόπουλου-Δρόμων Πολιτισμού και της εταιρείας με την επωνυμία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία και είμαι βέβαιος πως η δικαιοσύνη σύντομα θα αποδοθεί.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ