ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο «Άξιον εστί»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. | |
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο « Άξιον εστί »
Την Παρασκευή 03 Μαίου 2019 στην αιθουσα του πνευματικού κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Τρίπολη παρευρέθησαν η εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας της ΠΕ Αρκαδίας παιδίατρος κα Κλεημεντίνη Κορώνη- Παπαντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος , Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ , όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο « Άξιον εστί » και τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων ¨Η Αγία Σοφία¨ .

Το Σάββατο 4 Μαίου στον ίδιο χώρο , πραγματοποιήθηκε λήψη δείγματος μυελού των οστών από το όραμα ¨Ελπίδα¨. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαίου στο Άστρος Κυνουρίας , ενώ σήμερα Δευτέρα 6 Μαίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κληροδότημα Αθαν. Γεωργούλη στο Στάδιο Τεγέας . 
Στη χώρα μας μόνο το 52% του συλλεγομένου αίματος προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία , ενώ το 48% προέρχεται από δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών . Αντίθετα , στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το αίμα προέρχεται κατά 95-100% από εθελοντές αιμοδότες . Επίσης , η Ελλάδα έχει πολύ ισχνή δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού και μικρό αριθμό εθελοντών δοτών οργάνων . 

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αγκαλιάζει κάθε ανάλογη πρωτοβουλία και όλα τα τελευταία χρόνια είναι σε αγαστό κλίμα συνεργασίας με το Σύλλογο « Άξιον εστί » και την αξιέπαινη προσπαθειά του . Η δράση γίνεται με την χορηγία και υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ