ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Στο πρόγραμμα της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ. η Δημοτική Συγκοινωνία με Μίνι Λεωφορεία στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:35:00 μ.μ. | | | |
Στο πρόγραμμα της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ. η Δημοτική Συγκοινωνία με Μίνι Λεωφορεία στην Ερμιονίδα
 Καμία δημοτική αρχή έως σήμερα δεν έχει δώσει λύση σ’ αυτό το χρόνιο πρόβλημα της Ερμιονίδας. Καθημερινά μεγάλος αριθμός δημοτών χρειάζεται να μετακινηθεί από και προς τα χωριά του Δήμου μας.

Σύμφωνα και με το άρθρο 83 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων « Οι Δήμοι και οι Κοινότητες μπορούν να ασκούν συγκοινωνιακό έργο για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης των κατοίκων της περιφέρειάς τους, εφόσον το έργο αυτό δεν εξυπηρετείται από υφιστάμενη γραμμή»

Πρόσφατα μάλιστα ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή αλλαγή του σχετικού άρθρου σχετικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία στο Ν.4599 / 4-9-2019.
Με τη νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α’ βαθμού να εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, κατά τα οριζόμενα στο ανωτέρω άρθρο, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως ο χαρακτηρισμός της περιοχής εκτέλεσης του έργου ως αστικής με την έκδοση σχετικής Απόφασης.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Τράπεζες, το Κέντρο Υγείας, τα εμπορικά καταστήματα, τα σχολεία είναι μερικοί από τους λόγους που αναγκάζουν τους πολίτες να μετακινούνται συνεχώς και έτσι να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Επιπροσθέτως, δημιουργείται τόσο στο Κρανίδι όσο και στην Ερμιόνη κυκλοφοριακό πρόβλημα που κάποιες φορές δρα και ως ανασταλτικός παράγοντας μετακίνησης των πολιτών.

Οι συνέπειες μπορεί να είναι από πτώση της εμπορικής κίνησης έως και μη ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων.

Κατά τους θερινούς μήνες το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της άφιξης των τουριστών. Είναι απαράδεκτο να θεωρούμαστε τουριστικός προορισμός και να αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Επίσης οι τουρίστες που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία ή καταλύματα δεν μπορούν να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες της Ερμιονίδας ούτε να μετακινηθούν προς άλλο προορισμό απ’ αυτόν της διαμονής τους. Από προσωπική εμπειρία έχουμε συναναστραφεί επισκέπτες δυσαρεστημένους γιατί δεν μπορούν, λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης, να απολαύσουν τις παραλίες και τις ομορφιές του τόπου.

Στόχος της ΝΕΔΥΠΕΡ είναι η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας που σε πρώτο στάδιο θα εξυπηρετεί το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, την Κοιλάδα και την Ερμιόνη καθημερινά από το πρωί στις 07:00 έως τις 00:00.

Κατά τους θερινούς μήνες θα προστεθούν γραμμές από Πόρτο Χέλι για παραλίες Βερβερόντας και από Ερμιόνη για Πετροθάλασσα από τις 10:00 έως 20:00.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ