ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Βίκυ Φλέσσα: Να κατακτήσουμε την Ευρώπη με όχημα τον πολιτισμό μας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:38:00 π.μ. | |
Βίκυ Φλέσσα: Να κατακτήσουμε την Ευρώπη με όχημα τον πολιτισμό μας (βίντεο)
 H Bίκυ Φλέσσα, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ήταν σήμερα καλεσμένη στο TheCaller WEB TV και μίλησε για την υποψηφιότητα της στις Ευρωεκλογές, τα παιδικά της χρόνια στην Αργολίδα και την καριέρα της ως δημοσιογράφος. 

Η Βίκυ Φλέσσα μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στο Άργος: "Γεννήθηκα στο Ναύπλιο, μεγάλωσα στο Άργος. Ο μπαμπάς μου ήταν πυροσβέστης, δεν ζει πια, και πήρε μετάθεση για το Άργος. Το σπίτι στο οποίο μεγάλωσα ήταν κοντά στο αρχαίο θέατρο, μέναμε κοντά στον προσφυγικό συνοικισμό, όπου βρίσκεται ακόμη το σπίτι της μητέρας μου, η οποία έχει ποντιακές ρίζες. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια φτωχική, ο πατέρας μου έκανε κρυφά και δεύτερη δουλειά για να μας μεγαλώσει, Έβαζε υδραυλικά και θυμάμαι πηγαίναμε με τη μητέρα μου τα καλοκαίρια και μαζεύαμε βερίκοκα και τον Χειμώνα πορτοκάλια. 

Όπως ήμουν μικρή και ευέλικτη με έβαζε να σκαρφαλώνω ψηλά στα κλαδιά και έπαιρνα καλό μεροκάματο. Έτσι αγόρασα το πρώτο μου ποδήλατο, με το ποίο πήγαινα στο φροντιστήριο αγγλικών. Και με πολλή θλίψη ανακάλυψα ένα βράδυ ότι μου το είχαν κλέψει. Οπότε είχα το προνόμιο να παίζω κρυφτό μέσα στο αρχαίο θέατρο του Άργους. Και νομίζω ότι εκεί οφείλεται ότι αγάπησα πολύ την ελληνική γλώσσα και την αρχαία ελληνική γραμματεία". Για την ενασχόληση της με τη δημοσιογραφία είπε: "Δεν ξεκίνησα να γίνω δημοσιογράφος. Υπάρχει μια στιγμή στη ζωή μας που μας δείχνει τι θα γίνουμε. 

Όταν ήμουν στην Τετάρτη Δημοτικού επειδή ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, για μια περίοδο έλειπε η δασκάλα του πρώτου Δημοτικού και με έστελναν στην 1η Δημοτικού για να κάνω μάθημα στα παιδάκια. Θυμάμαι ακόμη το φως της τάξης και τα παιδιά να με κοιτάνε αποσβολωμένα. Εκεί λοιπόν που έβλεπα το βλέμμα των παιδιών που με κοιτούσαν με προσήλωση αποφάσισα να γίνω δασκάλα. Γιατί θεωρώ ότι κατά βάση είμαι δασκάλα. Και πάντα αυτό μου έδινε έναν αέρα ελευθερίας στη δουλειά". 

Στην ερώτηση εάν έχει τύχει να θέλει να πει κάτι σε συνομιλητή της που μιλάει τραγικά ελληνικά, η Βίκυ Φλέσσα απάντησε: "Παλαιότερα ήμουν πολύ πιο αυστηρή. Διόρθωνα και αισθανόμουν ενόχληση, ιδιαίτερα όταν έβλεπα ένα sms με ορθογραφικά λάθη. Μεγαλώνοντας έχω γίνει πιο επιεικής. Μερικές φορές μπορεί να κάνει κάποιος λάθος, αναλόγως το περιβάλλον τον διορθώνω ή όχι". 

Επίσης, μίλησε επίσης για τον γιο της, τον Βασιλή, τον οποίο απέκτησε σε μικρή ηλικία και σήμερα δουλεύει σε μεγάλη ιαπωνική τράπεζα. 

Γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική: "Ο κύριος Μητσοτάκης μου το πρότεινε. Το σκέφτηκα πάρα πολύ και το συζητήσαμε με τον σύζυγό μου. Ήταν μια απόφαση κοινή. Σκέφτηκα και αναρωτήθηκα πώς θα ήταν αν έλεγα όχι, γιατί είχα έναν εύλογο φόβο...που κάποια στιγμή μπορείς να εκτεθείς, να δεχθείς επίθεση, να χαλάσεις την εικόνα σου, να μην είσαι η αντικειμενική δημοσιογράφος, να στιγματιστείς κομματικά...Όμως αισθάνθηκα ότι εάν δείλιαζα, θα ήταν μια απόφαση που θα μετάνιωνα αργότερα. Αισθάνθηκα ότι αυτό το κάλεσμα ήταν για μια εθνική αποστολή, να υπερασπιστώ την παιδεία και τον πολιτισμό της χώρας μας στο εξωτερικό. 

Ο κύριος Μητσοτάκης μου είπε: "Γνωρίζω τη δουλειά σου, την προσφορά σου στην παιδεία και τον πολιτισμό. Αυτή την στιγμή θέλω να κάνω μια προσπάθεια γιατί μας αξίζει καλύτερα στην Ελλάδα. Να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα τοπόσυμα σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα. Και γι'αυτό ξεκίνησα αυτή την περιοδεία".

 Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Πηγή: TheCaller.gr


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ