Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου "Choose4Greece" για τις Ευρωεκλογές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. |
Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου "Choose4Greece" για τις Ευρωεκλογές
 Στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Κυριακής 26 Μαΐου ξεκίνησε τη λειτουργία της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.choose4greece.com, η πλατφόρμα σύμβουλου ψήφου «Choose4Greece». 

Μετά τη μεγάλη δημοφιλία του EUVOX το 2014 –που συγκέντρωσε περίπου 2.000.000 χρήστες σε 28 χώρες σε όλη την Ευρώπη για τις Ευρωεκλογές- η πλατφόρμα επανέρχεται και γι’ αυτές τις κρίσιμες Ευρωεκλογές στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πρωτοπορεί στους συμβούλους ψήφου καθώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συμβούλου ψήφου.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τη διαδραστική, ψυχαγωγική και ενημερωτική εφαρμογή Choose4Greece να ανακαλύψουν το βαθμό συνάφειας των πολιτικών τους θέσεων με τις θέσεις των κομμάτων σε μία εκλογική αναμέτρηση στην οποία η αποχή και η έλλειψη ενδιαφέροντος των πολιτών αποτυπώνεται στις μέχρι τώρα δημοσιευμένες έρευνες κοινής γνώμης.

Οι χρήστες καλούνται να απαντήσουν σε 28 ερωτήσεις, οι οποίες αναφέρονται σε κρίσιμα σημεία της δημόσιας πολιτικής συζήτησης σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε επιμέρους θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια λαμβάνουν τα ποσοστά συσχέτισης της θέσης τους με τις αντίστοιχες θέσεις των κομμάτων. Οι θέσεις των κομμάτων έχουν κωδικοποιηθεί από εξειδικευμένους ερευνητές στον τομέα του πολιτικού ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε γραφήματα που αναπαριστούν την εγγύτητα των θέσεων των χρηστών με εκείνη των κομμάτων, τα ποσοστά συνάφειας με τα κόμματα, αλλά και την τοποθέτηση των χρηστών στον πολιτικό χάρτη σε συνδυασμό με όλα τα κόμματα.

Επικεφαλής του σχεδιασμού και της υλοποίησης της πλατφόρμας είναι μία ερευνητική ομάδα που αποτελείται από ακαδημαϊκούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ερευνητικής συνεργασίας με πολλά πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Δρ. Κώστας Γεμενής.

Η εφαρμογή Choose4Greece είναι αμιγώς ακαδημαϊκό έργο και δε συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα, κίνημα ή επιχειρηματικό φορέα. Η πρωτοβουλία είναι μη κερδοσκοπική και στηρίζεται σε ερευνητικούς πόρους από τα εμπλεκόμενα πανεπιστήμια και τα δεδομένα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά σε ακαδημαϊκές έρευνες και αναλύσεις. Οι απαντήσεις των χρηστών είναι ανώνυμες και τα γενικά δημογραφικά στοιχεία που ζητούνται και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Το Choose4Greece δεν προτρέπει τους χρήστες να αλλάξουν την εκλογική τους προτίμηση ή να τους επηρεάσει στην πορεία της διαμόρφωσης της εκλογικής τους επιλογής. Αντίθετα η εφαρμογή προσφέρει μια σημαντική πολιτική πληροφορία, με σκοπό αφενός τη διασαφήνιση των πολιτικών θέσεων των κομμάτων ενόψει των εκλογών αφετέρου την πληρέστερη κατανόηση από τη μεριά των χρηστών του πολιτικού τους προσδιορισμού.Η επίσημη ιστοσελίδα του Choose4Greece είναι: http://www.choose4greece.com/

Οι σελίδες του Choose4Greece στο Facebook είναι:

https://www.facebook.com/Choose4Greece/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον επιστημονικό υπεύθυνο του Choose4Greece:

Δρ. Κώστα Γεμενή, email: gemenis@mpfig.de

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ