ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Με τζαζ ήχους από την Ιρλανδία η έναρξη του 28ου Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | |
Με τζαζ ήχους από την Ιρλανδία η έναρξη του 28ου Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)
 Με την συναυλία του Cormac Kenevey Jazz Quartet στην πλατεία Αγίου Γεωργίου άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου το 28ο Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου.

Την έναρξη έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων που καλωσόρισε τον κόσμο αλλά και την αποστολή από την αδελφοποιημένη πόλη της Μαρτινιάς στη Γαλλίας που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Ναύπλιο.
Τον λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιάννη Βακαρέλης, που παρουσίασε το πρόγραμμα του 28ου Φεστιβάλ Ναυπλίου. Στην εναρκτήρια συναυλία παραβρέθηκε και χαιρέτησε η πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα Orla O' Hanrahan.

Ο Cormac Kenevey

Πάνω από μια δεκαετία από την πρώτη εμφάνιση του Ιρλανδού τραγουδιστή Cormac Kenevey από το Δουβλίνο, και την παρουσίασή του στη διεθνή σκηνή με την παραγωγή του για το βρετανικό label Candid, ο διάσημος πια μουσικός επιστρέφει με την ανακοίνωση ενός νέου άλμπουμ με τον τίτλο Turning Skies.
Ο Kenevey αναγνώρισε μια αλλαγή στην δική του φωνητική προσέγγιση σε αυτό το νέο δίσκο: «Με πολλές χιλιάδες ώρες τραγουδιού πίσω μου αισθάνομαι ότι έχω κατακτήσει μια κάποια ωριμότητα, που πηγάζει και από την προσωπική μου ιστορία, τραγουδώντας τζαζ με μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές του χώρου που σήμαιναν τόσα πολλά για μένα. Στο Turning Skies, μπορώ να ακούσω πολλά στιλιστικά στοιχεία και να αναγνωρίσω σε αυτά επιρροές από διάφορους ανθρώπους, κάποιες από τις οποίες ήταν εσκεμμένες και κάποιες προέκυψαν απρόσμενα. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν στοιχεία του Al Jarreau, του Jon Hendricks και ιδιαίτερα του Mark Murphy, όλοι οι οποίοι χάθηκαν δυστυχώς τα τελευταία χρόνια.»
Τον Cormac Kenevey συνόδευσαν ο Greg Felton στο πιάνο, ο Damian Evans στο  μπάσο και ο Dominic Mullan στα τύμπανα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ