ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και την Πυροσβεστική

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | |
 Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας Τάσο Αντωνίου περιόδευσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου. Με την ολοκλήρωση της περιοδείας ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε:

«Βρεθήκαμε για άλλη μια φορά με τους ένστολους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και συζητήσαμε για τα σοβαρά προβλήματα.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση συναντηθήκαμε με δεκάδες αστυνομικούς κουβεντιάζοντας ότι το ΚΚΕ σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και υποστηρίζει να γίνει πλήρης εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να πληρώνονται οι νυχτερινές βάρδιες, να στελεχώνονται επαρκώς όλες οι μονάδες κ.α.. Από το προσωπικό της Αστυνομίας επισημάνθηκε η αναστάτωση που δημιουργείται με τις οι αποσπάσεις είτε στα νησιά του Αιγαίου, είτε αλλού (πχ Κέρκυρα) αλλά και η κατάσταση που επικρατεί με τις αποζημιώσεις για τις υπηρεσίες στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας που εκτελούν υπηρεσία. Τέλος τους επισημάναμε τη θέση του ΚΚΕ ότι η Αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι την καταστολή του λαού. Ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει την πλειονότητα των αστυνομικών με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν και γι αυτό έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τους αγώνες του λαού μας.

Στην Πυροσβεστική επισημάναμε την ανησυχία μας για τις πυρκαγιές που έχουν μέχρι τώρα αναπτυχθεί στο Νομό Αργολίδας - κάποιες από αυτές και μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων - που αντιμετωπίστηκαν με τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, παρά τη λειψή στελέχωση και τις διάφορες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και υποδομή. Συζητήσαμε ακόμα την κατάσταση της κτιριακής υποδομής της Υπηρεσίας (φιλοξενείται σε κτίριο του 1953) που χρειάζεται άμεση συντήρηση και η έγκαιρη μεταφορά σε νέο κτίριο. Επισημάναμε τη θέση του ΚΚΕ ότι χρειάζεται ένα σύνολο μέτρων πρόληψης, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες δεν έχουν λάβει διαχρονικά. Αυτά τα μέτρα πρόληψης δεν είναι «επιλέξιμα» από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις γιατί ο σχεδιασμός που κάνουν όλοι τους έχει στο επίκεντρο το κέρδος, λειτουργούν με βάση τη λογική του «κόστους - οφέλους» και ό,τι δεν λειτουργεί ανταποδοτικά «κόβεται» από τους προϋπολογισμούς και τις μελέτες τους. Ειδική κουβέντα κάναμε με το προσωπικό για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών καθώς και για την άμεση κάλυψη της υπηρεσίας σε υποδομές, εγκαταστάσεις, και εξοπλισμό. Για όλα αυτά τους καλέσαμε να στηρίξουν το ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου γιατί στην ουσία αυτό που κρίνεται είναι το αν ο λαός μας θα μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, με θάρρος, με κουράγιο. Αν θα μπορέσει να αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και που δεν πρόκειται να τελειώσουν, έτσι όπως υπόσχονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Και βεβαίως αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπορέσουμε μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, με το λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού μας να δώσουμε ώθηση στην ανακούφιση αυτού του κόσμου που έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ