ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | |
Προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας (βίντεο)
Με επιτυχία σημειώθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στα γραφεία της σχολής στο Ναύπλιο.

Οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Βυζαντινής μουσικής, της γενικής μουσικής παιδείας στην Ευρωπαϊκή μουσική - θεωρία - Σολφέζ από τους Πρωτοψάλτες - Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της Πράξεως και Θεωρίας, τον Διαμαντή Μαυραγάνη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Μουσουργού και ειδικού Μουσικού Συμβούλου , του διευθυντή της Σχολής Γρηγόρη Κακούρη ,καθώς και από τους Καθηγητές της Σχολής , τον Δημήτριο Καρκαλάτο ,υποδιευθυντή της σχολής και πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου , του Κωνσταντίνου Ρούτουλα , πρωτοψάλτη του προσκηνυματικού ιερού ναού του Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και του Ιωάννη Χαβιαρλή Λαμπαδάριου του καθεδρικού Ιερού ναού Αγίου Πέτρου Άργους.
Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.
Στο τέλος των εξετάσεων ο Άρχον Μουσικοδιδάσκαλος Διαμαντής Μαυραγάνης, τόνισε στους μαθητές την αξία της Βυζαντινής μουσικής και πως πρέπει να έχει ο καθένας την προσωπικότητα του πάνω στο αναλόγιο και να μην προσπαθεί να μιμηθεί άλλους Ιεροψάλτες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ