ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Γ. Μανιάτης: «Αρχίζει να υλοποιείται το όραμά μου για την Επίδαυρο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: «Αρχίζει να υλοποιείται το όραμά μου για την Επίδαυρο»
 Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τον Οκτώβριο 2019 αρχίζει να υλοποιείται το όραμά μου για μια Επίδαυρο, που γίνεται Παγκόσμιο Κέντρο Θεματικού Ιατρικού Τουρισμού. 

Στο χθεσινό Περιφερειακό Συνέδριο Φαρμακοποιών της Πελοποννήσου, ο ιδρυτής της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείαςAPIVITA, Ν. Κουτσιανάς, ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς της Αργολίδας ότι ξεκινά η υλοποίηση του Ιπποκράτειου Βοτανικού Κήπου στο χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου. Ένας Κήπος στον οποίο θα φυτευτούν τα 254 θεραπευτικά φυτά του Ιπποκράτη σε μια έκταση 11 στρεμμάτων, που θα συμπληρωθεί με άλλες αναπτυξιακές δράσεις σε μια επιπλέον έκταση 10 στρεμμάτων. 


Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνει πράξη αυτό που σχεδιάσαμε το καλοκαίρι του 2014 με τον καθηγητή Αρχαιολογίας Βας. Λαμπρινουδάκη και τον Πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρο Μπένο. Ως υπουργός Περιβάλλοντος, ενέταξα στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου με προϋπολογισμό 5.650.000€, το Πρόγραμμα για την Ανάδειξη της Επιδαύρου σε Παγκόσμιο Κέντρο προσέλκυσης 10.000.000 γιατρών όλου του κόσμου, με την πλήρη αξιοποίηση του Θεάτρου, του Βοτανικού Ιπποκράτειου Κήπου και τη δημιουργία Μουσείου της Ιατρικής Επιστήμης.

Δυστυχώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα 5.650.000€ συρρικνώθηκαν στα μόλις 900.000€, που είναι και τα αναγκαία κονδύλια ώστε να υλοποιηθεί ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος και οι αντίστοιχες διαδρομές ξενάγησης και πεζοπορίας. 

Ακόμη κι έτσι όμως, μετά την οικονομική συρρίκνωση του Προγράμματος, γίνεται ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Ο Ιπποκράτης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, το Θέατρο, τα Θεραπευτικά Αυτοφυή Φυτά της Επιδαύρου, διαμορφώνουν ένα νέο φιλόδοξο τοπίο.

Είμαι περήφανος που ως βουλευτής Αργολίδας άνοιξα το δρόμο για την Επίδαυρο και ολόκληρη την Αργολίδα σ’ αυτό το νέο είδος Τουρισμού, με τη δημιουργία του Δικτύου Ασκληπιείων με Κω – Τρίκαλα – Επίδαυρο. 

Δεσμεύομαι την προσπάθεια αυτή, να την ολοκληρώσουμε έτσι όπως την σχεδιάσαμε αρχικά στην ολοκληρωμένη της μορφή. 

Η Επίδαυρος το αξίζει, η Αργολίδα το δικαιούται».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ