ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Γ. Μανιάτης: "Το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:02:00 μ.μ. |
Γ. Μανιάτης: "Το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας"
- Η ΔΕΗ δίνει μάχη επιβίωσης. Απειλείται ακόμη και με "ξαφνικό θάνατο". Τί γίνεται; Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρχεται βυθιζόμενος στα αβαθή ύδατα του λαϊκισμού;
Να γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Η άθλια παρέα του Αλ. Τσίπρα που κυβερνά τη χώρα, ακύρωσε το 2015 το "νόμο Μανιάτη" για τη Μικρή ΔΕΗ (ν.4273/2014). Η εταιρεία είναι πια στο χείλος του γκρεμού. 


Την παρέδωσα με κέρδη 90 εκατ. €, την παραδίδουν με ζημιές 900 εκατ. €. Προειδοποιώ εδώ και 4 χρόνια ότι οι ευθύνες τους είναι όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές! Γιατί ήξεραν! Γιατί εμείς το 2014 νομοθετήσαμε για την Πατρίδα και την Κοινωνία. Αυτοί νομοθέτησαν για την παρέα και το κόμμα τους.

- Όπως φαίνεται, η χώρα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ένα σχέδιο  αλλαγής του καθεστώτος στο Αιγαίο. Το δίχως άλλο χρειάζεται μια ξεκάθαρη εθνική στρατηγική. Η αυτονόητη για κανονική χώρα συναίνεση μπορεί να επιτευχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση;
Είμαστε αντιμέτωποι με έναν αναβαθμισμένο τουρκικό επεκτατισμό, αχαλίνωτο και πρωτοφανέρωτο μετά την εισβολή και την τραγωδία της Κύπρου, το 1974. Η αποφασιστική συστράτευση όλων στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων,  είναι αυτονόητη υποχρέωση κυβέρνησης, κομμάτων και πολιτών. Χωρίς θεατρικές κινήσεις από την απερχόμενη κυβέρνηση, με αποφυγή εργαλειοποίησης των εθνικών θεμάτων. Απαιτείται άμεση και πιεστική αξιοποίηση των διπλωματικών ερεισμάτων και συμμαχιών της χώρας, με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά και τα αμοιβαία ζωτικά συμφέροντα. Οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας από την ΕΕ, αποτελούν ισχυρότατο όπλο μας, που πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποφασιστικά. Τα ευρωπαϊκά ευχολόγια δεν είναι σε καμία περίπτωση επαρκή. Με σοβαρότητα στις κινήσεις μας, ψυχραιμία στις προκλήσεις αλλά και αποφασιστικότητα στην προώθηση και διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας, χωρίς διχαστικό κλίμα, με εθνική ομοψυχία.


- Πόσο σοβαρό πρόβλημα είναι να καταφέρουν να μπουν στην βουλή Βαρουφάκης, ή Βελόπουλος; Ο πρώτος ας πούμε, μετά τις μειώσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα φτώχειας, θα μπλοφάρει και στα  … ελληνοτουρκικά;
Πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις, που καβάλησαν το κύμα αγανάκτησης κι εκμεταλλεύτηκαν τη λαϊκή οργή τα πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας, ποτέ δεν συνεισφέρουν  θετικά στην πολιτική εξέλιξη της χώρας. Ποτέ η πολιτική κερδοσκοπία, έστω και αν προσωρινά συγκίνησε και αποπροσανατόλισε τμήματα της κοινωνίας, δεν οδήγησε σε καλά αποτελέσματα, ούτε κατέληξε θετικά για τους εμπνευστές και φορείς της. Τέτοιες δυνάμεις, που συνεχίζουν να πλειοδοτούν αντιμνημονιακά, ή ν’ αντιμετωπίζουν με υποκριτική δήθεν αφέλεια, τα εθνικά θέματα, είναι καθυστερημένες πολιτικά και λειτουργούν ουσιαστικά σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

- Γιατί να επιλέξει ο δυσαρεστημένος πρώην ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στην καθήλωση και οπισθοδρόμηση της χώρας, διέσυρε και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα το προοδευτικό κίνημα. Η ταυτόχρονη απώλεια του ηθικού και κοινωνικού πλεονεκτήματος, είναι στρατηγική ζημιά για τον προοδευτικό χώρο. Αυτό θα φανεί ευκρινέστερα τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα γνωρίσει σοβαρούς κλυδωνισμούς. Η μόνη δύναμη, που μπορεί να ξαναβάλει σήμερα τον προοδευτισμό σε τροχιά ανασυγκρότησης, είναι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα ποσοστών. Τα ποσοστά έρχονται και παρέρχονται. Το ΠΑΣΟΚ, πέρασε μια ολόκληρη φάση μεγάλης πολιτικής αυτοκριτικής, απαραίτητο στοιχείο αναστοχασμού και επαναπροσανατολισμού. Τώρα, επιστρέφει δυνατό, για να κάνει την προοδευτική ανατροπή. Αυτό, ο πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, που πίστεψε στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκε, το βιώνει και θα το εκφράσει και στην κάλπη.

- Όταν η παράταξη σας λέει ότι θα ασκήσει  «υπεύθυνη αντιπολίτευση», εννοεί ότι θα είναι μια «κυβερνητική δύναμη»;
Εμείς θα συμπεριφερθούμε σε κάθε περίπτωση υπεύθυνα και πατριωτικά, με βάση τη δύναμη και τη θέση, που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός. Είμαστε η πιο χρήσιμη ψήφος για την πατρίδα, στις επόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έχει πολιτική κουλτούρα ευθύνης, δεν είναι πολιτική δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά ούτε και πολιτικής ευκαιριοθηρίας . Το έχουμε αποδείξει σε στιγμές πολύ πιο δύσκολες και οριακές για την πατρίδα και τη δημοκρατική παράταξη. Άλλος ένας δικός μας δείκτης πολιτικής σοβαρότητας, σε αντίθεση με την πολιτικά, ιδεολογικά και ηθικά, άθλια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδικούμε ισχυρή εντολή από το λαό, για να είμαστε οι ρυθμιστές του μετεκλογικού τοπίου, με πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, ως εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας της χώρας.

- Πιστεύετε ότι θα μπορούσε το Κίνημα Αλλαγής να συμπλεύσει μετεκλογικά, με έναν ΣΥΡΙΖΑ με αποδυναμωμένο τον Αλέξη Τσίπρα;
Εμείς πολιτευόμαστε με αυτονομία και στρατηγική διαφοροποίηση απέναντι στο συντηρητισμό της ΝΔ και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση, θέμα  συμμαχικών προτιμήσεων κι εκλεκτικών συγγενειών, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Με βάση το δικό μας πρόγραμμα, προσκαλούμε σε  συναινέσεις σε συγκεκριμένα, ή γενικότερα σημεία σύγκλισης. Η πιθανή απεμπόληση της πολιτικής μας αυτονομίας, που κάποιοι εύχονται, ή επιδιώκουν, θα ήταν μια επιλογή πολιτικής εξαφάνισης, που δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Εμείς αντίθετα, περήφανοι για την ιστορία και το πρόγραμμά μας, θα βάλουμε μετά τις εκλογές, τη σφραγίδα μας στο πολιτικό σύστημα και το προοδευτικό κίνημα της χώρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ