Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας του ΚΚΕ Τάσου Αντωνίου σε χώρους εστίασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:40:00 μ.μ. | | |
Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Τάσου Αντωνίου σε χώρους εστίασης
 Τις προηγούμενες μέρες κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας Τάσο Αντωνίου περιόδευσαν σε πολλά καταστήματα εστίασης και γρήγορου φαγητού στο Ναύπλιο και έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους. Με αφορμή τις περιοδείες ο Τ. Αντωνίου έκανε την εξής δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι εκατοντάδες στο Νομό μας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους και στην Αργολίδα αλλά και στην Πελοπόννησο. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία τους είναι με συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ενώ αρκετοί δουλεύουν χωρίς καθόλου ασφάλιση.

Από τη συζήτηση που κάναμε φάνηκε για άλλη μία φορά ότι παραμένουν όλα τα σοβαρά προβλήματα στους σερβιτόρους, διανομείς (delivery), μπάρμεν, μαγείρους κ.α.. Προβλήματα που έχουν κάνουν και με τους χαμηλούς μισθούς αλλά κυρίως με το ωράριο, τα 10ωρα, το 6ήμερο, τα σπαστά ρεπό, τις διπλές και τριπλές ειδικότητες, το καθεστώς του ωρομίσθιου, της ανασφάλιστης εργασίας. Εξηγήσαμε ακόμα ότι οι εργοδότες στον επισιτισμό μαζί με την κυβέρνηση είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα, για το θάνατο και το σοβαρό τραυματισμό δεκάδων διανομέων τη χρονιά που πέρασε.

Τους καλέσαμε να προβληματιστούν για τις εκλογές της 7ης Ιούλη με το πραγματικό δίλλημα να είναι ένα: Είτε θα δώσουν άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που διαμόρφωσαν στη δουλειά και στη ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια, είτε θα στηρίξουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε σταθερά και διαχρονικά απέναντι σε αυτήν την κατάσταση.

Είτε θα δώσουν λευκή επιταγή στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης με έναν συσχετισμό αρνητικό για το λαό, με αλλαγή σκυτάλης στη διακυβέρνηση, είτε θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που την επόμενη μέρα θα βρεθεί στα σίγουρα στον αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης.»26/6/2019
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ