ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Δράσεις ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:20:00 μ.μ. |
Δράσεις ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2019
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, το ΚΕΘΕΑ απευθύνει κάλεσμα ενημέρωσης και διαλόγου, οργανώνοντας ανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Με το μήνυμα «Στάσου Πλάι μου», δίνεται έμφαση στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτες για τη θεραπεία και την επανένταξη.
 

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Ναύπλιο εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο υπηρεσιών του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ με υπηρεσίες στην Καλαμάτα (πολυφασικό πρόγραμμα με Θεραπευτική Κοινότητα), την Πάτρα, τον Πύργο και το Ναύπλιο. Στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Ναυπλίου μπορούν να απευθυνθούν για υποστήριξη άνθρωποι που έχουν πρόβλημα χρήσης ουσιών (ναρκωτικά), καθώς και νόμιμων εξαρτήσεων (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο). 

Η απεξάρτηση είναι μία διαδικασία προσωπικής αλλαγής, που εστιάζει στις ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, ενισχύοντας τις δεξιότητες και την λειτουργικότητά του, ώστε να ανακτήσει σταδιακά τον έλεγχο της ζωής και της συμπεριφοράς του. Βασικό παράγοντα στην διαδικασία της κινητοποίησης και της θεραπείας του εξαρτημένου ατόμου έχει η οικογένεια, η συμμετοχή της οποίας ενισχύει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής παρέμβασης. 

Στον Συμβουλευτικό Σταθμό λειτουργούν ομάδες γονέων και αδελφών/συντρόφων, που εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, την εξομάλυνση των δυσλειτουργιών στο οικογενειακό σύστημα και την δημιουργία περιβάλλοντος που ενισχύει τις σχέσεις των μελών του. Επιπλέον, ο Συμβουλευτικός Σταθμός ξεκίνησε πρόσφατα επίσημη συνεργασία με τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας και το Δικαστικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Ναυπλίου, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε κρατούμενους με πρόβλημα χρήσης ουσιών.

 Έρευνες δείχνουν ότι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις στις φυλακές έχουν θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης, αλλά και για την πρόληψη της παραβατικότητας και την ομαλή επανένταξη των αποφυλακισμένων. 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Στις 24 & 25/06 το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού θα βρίσκεται για ενημέρωση στις εξής περιοχές: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ: Νέα Κίος, Νέα Τίρυνθα, Αγία Τριάδα, Πουλακίδα, Παναρίτι, 10.00- 16.00 

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ: Δρέπανο, Λευκάκια, Ασίνη, Τολό 10.00- 16.00 Υπάρχει η δυνατότητα ατομικής συνάντησης κατά την επίσκεψή μας. 

Για τον προγραμματισμό της μπορείτε να καλέσετε την Δευτέρα, 24/6 , και ώρες 9.00-11.00 στο 27520 47251. 

Την Τετάρτη, 26/06, και ώρες 17.00-21.00 το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Ναύπλιο θα είναι ανοιχτό να δεχτεί τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς του κοινού σε μία ανοιχτή συζήτηση. 

Θα προβληθεί επίσης ενημερωτικό υλικό σχετικά με την κύρια θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ, την Θεραπευτική Κοινότητα, και την γενικότερη φιλοσοφία που διέπει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο φορέας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 27520 47251, 27520 47270. Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, Ιωάννη Βαρβάκη 4, Ναύπλιο Email: ccnafplio@kethea-kyttaro.gr facebook: ΚΕΘΕΑ-ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΤΗΛ.2752047251
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ