Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Θ. Κολιζέρας: Ο λαός να μη μείνει θεατής των εξελίξεων - Να δυναμώσει το ΚΚΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:27:00 μ.μ. | |
Θ. Κολιζέρας: Ο λαός να μη μείνει θεατής των εξελίξεων - Να δυναμώσει το ΚΚΕ
 Ο λαός της Αργολίδας να ψηφίσει με βάση την πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια τη μόνη πολιτική δύναμη που είναι εγγυημένα στο πλευρό του.

Ο λαός της Αργολίδας έχει μια μεγάλη ευκαιρία στις επερχόμενες εκλογές, να τιμωρήσει με την ψήφο του, όλους αυτούς που με περίσσιο θράσος παρουσιάζονται σαν σωτήρες. Όλοι αυτοί και τα κόμματά τους, οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου μας οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι νέοι και νέες, οι συνταξιούχοι, έχουν αρκετή πείρα και δεν μπορούν να τους κοροϊδέψουν όλοι αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.

Για παράδειγμα σε συνέντευξη του κ. Μανιάτη και σε απάντηση που δίνει για τη ΔΕΗ, προσπαθεί να απενοχοποιήσει τον πραγματικό υπεύθυνο, δηλαδή το ίδιο το σύστημα που υπηρετεί πιστά ως πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και φυσικά να προβάλλει τον εαυτό του εισπράττοντας εκλογικά οφέλη.

Λέει λοιπόν ο κ. υπερυπουργός:

«Να γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Η άθλια παρέα του Αλ. Τσίπρα που κυβερνά τη χώρα, ακύρωσε το 2015 το "νόμο Μανιάτη" για τη Μικρή ΔΕΗ (ν.4273/2014). Η εταιρεία είναι πια στο χείλος του γκρεμού.

Την παρέδωσα με κέρδη 90 εκατ. €, την παραδίδουν με ζημιές 900 εκατ. €. Προειδοποιώ εδώ και 4 χρόνια ότι οι ευθύνες τους είναι όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές! Γιατί ήξεραν! Γιατί εμείς το 2014 νομοθετήσαμε για την Πατρίδα και την Κοινωνία. Αυτοί νομοθέτησαν για την παρέα και το κόμμα τους.»

Φυσικά γνωρίζει πολύ καλά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και καταγράφουν τις τεράστιες ζημιές της Επιχείρησης, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα - εμπόρευμα και βλέπουν την ενεργειακή τους φτώχεια διαρκώς να μεγαλώνει, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το τι σημαίνει η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που από κοινού προώθησαν και προωθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματικότητα αυτή, με την οποία έρχονται και θα έρθουν αντιμέτωπα το επόμενο διάστημα όλο και περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά, αποτελεί την «άλλη όψη» των αμύθητων κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και οι οποίοι έχουν στήσει ένα μεγάλο φαγοπότι κερδοφορίας, στο έδαφος που τους στρώνουν εναλλάξ όλες οι κυβερνήσεις, με την «αμέριστη συμβολή», τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Είναι το αποτέλεσμα των περιβόητων ΝΟΜΕ, των δημοπρασιών Ενέργειας, με τις οποίες οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο, για τη θωράκιση πάντα της «ανταγωνιστικότητας» του κλάδου και το «άνοιγμα» της αγοράς, βάζουν στο χέρι πάμφθηνη Ενέργεια, πιο χαμηλά και από το κόστος της, για να το εξάγουν στη συνέχεια σε τιμές πολλαπλάσιες, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι την ίδια ώρα που η εγχώρια ζήτηση από τα λαϊκά στρώματα μειωνόταν - όχι βέβαια επειδή μειώνονταν οι λαϊκές ανάγκες σε ρεύμα - οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 75%.

Είναι το αποτέλεσμα των υποτιθέμενων «περιβαλλοντικών όρων» και των χαρατσιών για τους ρύπους που η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και η επιχείρηση φορτώνουν στις λαϊκές πλάτες προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ και «εγγυημένη» από το αστικό κράτος.

Το αποτέλεσμα της υποχρεωτικής μεταφοράς πελατών στους «εναλλακτικούς παρόχους», της πώλησης των «φιλέτων» της επιχείρησης, της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης, που ανεξάρτητα από τους ψευτοτσακωμούς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την προώθησή της, καταλήγει πάντα στα ίδια για το λαό αδιέξοδα, φτάνοντας μάλιστα, εν έτη 2019, να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Τώρα, με μαθηματική ακρίβεια η κακή αυτή εικόνα της ΔΕΗ θα αξιοποιηθεί για να προχωρήσουν παραπέρα τα σχέδια διάσπασής της, αλλά και για να εξαπολυθεί ένα «πογκρόμ» κατά των λαϊκών στρωμάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, με πιέσεις, εκβιασμούς και κομμένο ρεύμα προκειμένου «να προσέλθουν στο ταμείο».

Όλα τα παραπάνω είναι ταυτόχρονα και μια πολύ αποκαλυπτική εικόνα για το τι έχει να περιμένει ο λαός από τους στόχους της αστικής τάξης για τη μετατροπή της χώρας σε «ενεργειακό κόμβο», στόχο που με συνέπεια υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και λοιπά αστικά κόμματα.

Τα σχέδια του κεφαλαίου και εδώ όχι μόνο δεν χωράνε τις λαϊκές ανάγκες, αλλά σηματοδοτούν γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα, σάρωμα εργασιακών δικαιωμάτων και ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους στον κλάδο και βέβαια πολύ μεγάλους κινδύνους για το λαό από την ένταση των ανταγωνισμών τους οποίους «ηλεκτρίζουν» τα τεράστια περιθώρια κερδοφορίας και τα αμύθητα κέρδη.

Ας πει ξεκάθαρα ο κύριος Μανιάτης και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι όλων των κομμάτων: Θα εναντιωθούν στα συμφέροντα του κεφαλαίου; Θα έρθουν απέναντι από τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Φυσικά η απάντηση είναι γνωστή. Γι’ αυτό ο λαός να μη μείνει θεατής των εξελίξεων. Να δυναμώσει το ΚΚΕ για να περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στην πολιτική της «απελευθέρωσης», ΕΕ, κυβερνήσεων και κεφαλαίου, διεκδικώντας φτηνό ρεύμα για τις δικές του ανάγκες.Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ