ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Π. Χρηστίδης: Προοδευτική ανατροπή απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και τον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:51:00 μ.μ. | |
Π. Χρηστίδης: Προοδευτική ανατροπή απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και τον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ
 Η οικονομική κρίση τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη συνδυάστηκε με την κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας. Έτσι οδηγηθήκαμε στην άνοδο των δήθεν αριστερών αλλά και των συντηρητικών λαϊκιστικών δυνάμεων που έταξαν τα πάντα στους πάντες και εύκολες λύσεις. Αυτούς που λένε ότι πίσω από τα προβλήματα είναι πάντα κάποιοι άλλοι. 

Στη πατρίδα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιάς-γυρολόγων μας οδήγησε στην καταστροφή του 2015. Όταν και χάθηκαν από την ελληνική οικονομία 200 δισ. ευρώ, φορτωθήκαμε το τρίτο αχρείαστο και πανάκριβο μνημόνιο και μπήκε η θηλιά στο λαιμό της χώρας. Υποχρεωθήκαμε σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους, τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα και άδικους φόρους. Η κυβέρνηση αχταρμάς του κ. Τσίπρα επανέλαβε όλα τα λάθη του χθες και “ξέπλυνε” την καταστροφική περίοδο 2004-2009 που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας με τα ψέματα, τις πολιτικές και την αλαζονεία του είναι ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, αυτός που έβαψε μπλε το χάρτη στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά κακήν κακώς την εξουσία αφήνοντας ως παρακαταθήκη μια βόμβα στα θεμέλια της αριστεράς.

Τώρα είναι η ώρα του Κινήματος Αλλαγής, τον αυθεντικό εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα για να επαναπατριστούν οι εκατομμύρια πολίτες που απογοητεύτηκαν και διαψεύστηκαν από ένα δήθεν προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοί που ξέρουν και θυμούνται πως ζούσαν επί ΠΑΣΟΚ αλλά και οι νέοι άνθρωποι, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι των 300 ευρώ το μήνα”. Αυτοί που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, είναι πνιγμένοι στα χρέη και δεν μπορούν να κάνουν κανένα σχέδιο για το μέλλον.

Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η αριστερή πολιτική του καταγωγή, τα γεμάτα ταμεία και οι υποδομές που αφήνει στο δήμο της Αθήνας αλλά και το κοινής αποδοχής αξιακό του στίγμα αποτελούν την εγγύηση. Με αυτή την επιλογή απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα και τους περιμένουμε γιατί εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, πρέπει όλοι να παλέψουμε, από την πρόεδρο και τους βουλευτές μέχρι τα απλά μέλη και τους φίλους του Κινήματος για τη διεύρυνση. Για την εξάπλωση και την εμπέδωση των ιδεών και των προτάσεών μας σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Τα πολλά λόγια και ο πολιτικός ετεροκαθορισμός ωφελεί μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ήρθε η ώρα για πράξεις, να ακούσουμε τα παιδιά και τους νέους μας που προβληματίζονται σε κάθε γειτονιά της πατρίδας μας. Να νιώσει επιτέλους ο κάθε πολίτης ότι αυτό που ψηφίζει αυτό και εφαρμόζεται. Για να πάρουν όλοι τη δύναμη που τους δίνει η ψήφος τους και να ενισχύσουν τους αυθεντικούς εκπροσώπους της κεντροαριστεράς. Χρειαζόμαστε άμεσα ένα νέο ουσιαστικό κοινωνικό συμβόλαιο με επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Σήμερα πρέπει να μειωθούν οι ανισότητες, να τερµατιστεί η συγκέντρωση πλούτου και ιδιοκτησίας στα χέρια των λίγων προνοµιούχων. Σήμερα πρέπει να φτιάξουμε δίκτυα κοινωνικής προστασίας και ποιοτικές δηµόσιες υπηρεσίες για την πρόληψη της φτώχειας και την προστασία όσων βρίσκονται σε ανάγκη. Σήμερα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα κοινωνικά δικαιώµατα των πολιτών έναντι των οικονοµικών ελευθεριών που έχουν οι µεγάλες επιχειρήσεις. Σήμερα πρέπει να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη, κάθε πολίτης και κάθε εταιρεία θα πρέπει να συνεισφέρει µε τρόπο δίκαιο στην κοινωνία και τα κέρδη των πολυεθνικών να φορολογούνται εκεί που παράγονται.

Τα μεγάλα θύματα της πολυετούς και πολυεπίπεδης κρίσης, όπως οι γυναίκες, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μόνιμα υποαπασχολούμενοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι να βρουν ξανά πραγματική προοπτική. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει ταχύτητα και να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς εξελίξεις. Η ευθύνη ανάδειξης μιας προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης από το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στη συντήρηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη. Μιας πρότασης για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς που να κατανέμεται με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία και να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ