ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Από την Δευτέρα ξεκινούν οι εξετάσεις για υποψηφίους οδηγούς στην Αργολίδα (όλες οι αλλαγές)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 μ.μ. |
Από την Δευτέρα ξεκινούν οι εξετάσεις για υποψηφίους οδηγούς στην Αργολίδα
Με τροπολογία του υπουργού μεταφορών καταργήθηκε η εναλλαγή του εκπαιδευτή στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.Επίσης η υπηρεσία ΥΜΕ Αργολίδας και τα μέλη του σωματείου εκπαιδευτών Αργέας στις 8/6/19 προετοίμασαν τον χώρο διενέργειας των δοκιμασιών του πρώτου σταδίου των εξετάσεων όπως ορίζει ο ν. 4599/2019.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η ταλαιπωρία όλων μας οδεύει προς το τέλος.

Από Δευτέρα επανεκινούν οι εξετάσεις (μετά την διακοπή μιας εβδομαδας λόγω μη ύπαρξης χώρου διενέργειας δοκιμασιών όπως όριζε ο 4599/2019 από τις 4/6/2019).

Οι αλλαγές λοιπόν από 4/6/2019 είναι οι εξής :
Η εξέταση δοκιμασιών και προσόντων συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών πραγματοποιείτε σε δυο στάδια.

1ο Στάδιο : Ο υποψήφιος οδηγός εξετάζεται στην οπισθοπορεία με στροφή (γωνία) στη στάθμευση και στην αναστροφή (νέα δοκιμασία για την κατηγορία Β μόνο).

Οι δοκιμασίες διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ο υποψήφιος βρίσκεται μόνος του μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα (αυτό το γεγονός φέρνει την πρόσθετη επιβάρυνση της ασφάλισης του μαθητή).

2ο Στάδιο : Πορεία στον αστικό ιστό.
Στο όχημα παρευρίσκονται ένας εξεταστής και ο δικός σας εκπαιδευτής πλέον και όχι άλλης σχολής.
Αυτό θα ισχύει μέχρι τις 4/3/2020 (μετά υποτίθεται σύμφωνα με τον 4599/19 ότι θα είναι μόνος του ο εξεταστής με τον μαθητή και με κάμερα ).
Τέλος θέλω να τονίσω ότι η ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ όλον αυτόν τον καιρό έχει προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες και έχει καταφέρει, παρά τις δυσκολίες εφαρμογής του νέου νόμου, να συμμετέχουν οι μαθητές της στις εξετάσεις από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα και στην Αργολίδα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εκπαιδευτής Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ