ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Τα ευτράπελα των εκλογών - Λίγο έλειχε να συλληφθεί δικαστικός αντιπρόσωπος στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. |
Τα ευτράπελα των εκλογών - Λίγο έλειχε να συλληφθεί δικαστικός αντιπρόσωπος στην Αργολίδα
 Οι εκλογικές μονομαχίες (ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές) των προηγούμενων ημερών ολοκληρώθηκαν με νικητές και χαμένους, αλλά κατά την διάρκειά τους έγιναν και πολλά ευτράπελα περιστατικά.


Δικαστικός πήρε ραβασάκι από γυναίκα που τον ερωτεύτηκε, δήμαρχος που βγήκε με μεγάλο ποσοστό χόρεψε «βαρύ» ζεϊμπέκικο, ενώ σε εκλογικό τμήμα λίγο έλειψε να συλληφθεί η δικαστικός αντιπρόσωπος. Πρόβατο κατάφερε να βρεθεί δίπλα από τις κάλπες…

Μετά από μια διαδικασία, που ανέδειξε μόλις 19 γυναίκες πρώτες σε δήμους της χώρας μας, οι περισσότερες είναι, μάλιστα, «καπετάνισσες» σε νησιά. Υπήρχαν και δήμοι στους οποίους οι νικητές κρίθηκαν σε πολύ λίγες ψήφους.

Στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της Ρένας Δούρου και του Νάσου Ηλιόπουλου στο Σύνταγμα, έβγαλε και selfie με τουρίστριες από την Ινδία και την Αφρική, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Βασιλειάδης (Υφουπουργός Αθλητισμού) αγωνιούσε και για τον παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros, παρακολουθώντας το ματς στην τηλεόραη.

Η 2η γυναίκα δήμαρχος από το 1956 στην Κέρκυρα

Όπως είπαμε, μόνο 19 δήμοι πέρασαν σε χέρια νέων γυναικών από 35 έως και 50 ετών. Στην Κέρκυρα η Μερόπη Υδραίου έγινε, μάλιστα, η δεύτερη γυναίκα που εκλέγεται στο νησί των «Φαιάκων» από το 1956 και μίλησε για πολύ σκληρή δουλειά από όλους.

Έρωτας… με δικαστικό αντιπρόσωπο

Στη Λακωνία γυναίκα ψηφοφόρος ερωτεύθηκε δικαστικό αντιπρόσωπο. Του το έδειξε, μάλιστα, μ’ ένα ραβασάκι στην κάλπη: «Δικαστικέ αντιπρόσωπε, από την περασμένη Κυριακή σε σκέφτομαι συνέχεια. Εχω πάθει ζημιά μαζί σου».

Σάρωσε ο δήμαρχος και το πανηγύρισε με ζεϊμπέκικο

Ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης βγήκε πανηγυρικά δήμαρχος στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας με ποσοστό 75,94% και το γιόρτασε με έναν μοναδικό τρόπο. Χόρεψε «βαρύ» ζεϊμπέκικο μπροστά από το εκλογικό του κέντρο.Πρέπει να ανοίχτηκαν και σαμπάνιες.

Ψήφισε και τους δυο με… τραγούδι

Στην Αρκαδία ένας ο ψηφοφόρος έριξε στην κάλπη ένα φυλλάδιο στο οποίο είχε γράψει τραγούδι για τους δυο υποψήφιους περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα (εξελέγη) και Πέτρο Τατούλη. Φυσικά, η… ψήφος του ήταν άκυρη.

«Έφοδος» και από αστυνομικούς στην Ερμιονίδα

Σε εκλογικό τμήμα της Αργολίδας στην Ερμιονίδα, στο χωριό Λουκαΐτι, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η δικαστική αντιπρόσωπος θέλησε να πάει στην τουαλέτα. Μόνο που χρειάστηκε να αφήσει το δημοτικό σχολείο, χωρίς να πάρει μαζί της την σφραγίδα. Εκείνη την ώρα μπήκαν στο εκλογικό κέντρο δυο γυναίκες δικηγόροι και μόλις είδαν τη σφραγίδα χωρίς την… κάτοχό της ειδοποίησαν την αστυνομία.

Έτσι, λίγη ώρα μετά κατέφθασαν στο εκλογικό κέντρο δυο περιπολικά με τη νεαρή δικαστικό να μην μπορεί να πιστέψει το τι είχε πάθει. Τελικά, αποφασίστηκε να διακοπεί για λίγο η διαδικασία για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε στην κάλπη φάκελος χωρίς τη σφραγίδα, αλλά και εάν οι φάκελοιπου ήταν μέσα αντιστοιχούσαν στον αριθμό όσων είχαν ψηφίζει… Όλα αυτά μέσα σε μεγάλη ένταση. Λίγο έλειψε και θα είχαμε σύλληψη της δικαστική αντιπροσώπου.

Τραυματισμοί επεισόδιο έξω από το εκλογικό κέντρο στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη, είχαμε σοβαρό επεισόδιο στη διάρκεια των πανηγυρισμών μπροστά από το εκλογικό κέντρο του Μανώλη Τσέπελη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (2/6). Αυτό αναφέρει το site «xanthi2.gr».

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο site, οι συνεργάτες του νέου δημάρχου καταγγέλλουν ότι ο αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης μαζί με τους γιους του, κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις έξω από το εκλογικό κέντρο και ενεπλάκησαν σε επεισόδιο κατά το οποίο τραυματίστηκε φίλος της παράταξης Τσέπελη.

Το επεισόδιο έλαβε μεγάλη έκταση και επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε κοντινό σημείο. Ένας άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τον επισκέφτηκαν ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή του. Είναι άγνωστο αν έγινα συλλήψεις κατά τη διάρκεια του περιστατικού ενώ, όπως ήταν λογικό, το πανηγυρικό κλίμα των υποστηρικτών της παράταξης, διακόπηκε απότομα.

Καστοριά: Πρόβατο μπήκε σε εκλογικό κέντρο

Ένας διαφορετικός ψηφοφόρος, «εισέβαλε» σε εκλογικό τμήμα στην Αγία Κυριακή της Καστοριάς. Μιλάμε για ένα πρόβατο, που έφυγε από τη στάνη του και άρχισε να «κόβει» βόλτες δίπλα στα παραβάν. Μετά από λίγη ώρα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι κατάφεραν να τον απομακρύνουν


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ