ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Γιώργος Σκούρας: H μέρα που έπινα κρασί με τον Ουέιντ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 μ.μ. |
Γιώργος Σκούρας: H μέρα που έπινα κρασί με τον Ουέιντ
Το #WadeWorldTour2019 πέρασε από την Αργολίδα και ο ιδιοκτήτης του Κτήματος Σκούρα, Γιώργος Σκούρας μίλησε στο gazzetta.gr για ένα από τα ωραιότερα wine tastings που έκανε ποτέ ο Ντουέιν Ουέιντ!



Ο Ντουέιν Ουέιντ δεν χωράει σε ένα κείμενο και σίγουρα ο αμερικανικός Τύπος έχει εξαντλήσει το ζήτημα από τη δική του οπτική σε θέματα που άπτονται της δικής του μπασκετικής κουλτούρας. Προφανώς κι αυτό είναι το πρωτεύον σε μια τέτοια περίπτωση, στην περίπτωση του Flash που κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με το Μαϊάμι και συμμετείχε σε 13 All-Star Game, διανύοντας φέτος τα τελευταία μέτρα μιας υπέροχης διαδρομής που κορυφώθηκε με το One Last Dance. Ο βετεράνος, πλέον Ουέιντ απολαμβάνει τις διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, Γκάμπριελ Γιούνιον ενώ η τελευταία σημείωση σε ό,τι έχει να κάνει με το #WadeWorldTour2019 αφορά την επίσκεψή τους στο Κτήμα Σκούρα στη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στην Αργολίδα! Ο... εσχάτως Father Prime, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή κρασιού με τα Wade Cellars, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του από την ξενάγηση στους 13.7 εκατομμύρια followers στο Instagram και ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Γιώργος Σκούρας μίλησε στο gazzetta.gr για τις εντυπώσεις του από τον βετεράνο σούπερ σταρ του ΝΒΑ!

«Κατ' αρχάς, συνάντησα δυο υπέροχους ανθρώπους... Δυο εξαίρετους νέους, ανοιχτόμυαλους και κυρίως διαθέσιμους να μάθουν πράγματα. Όταν πια αρχίσαμε να μιλάμε και να δοκιμάζουμε το κρασί, συνειδητοποίησα ότι έχουν μια αρκετά σημαντική παιδεία σε ό,τι αφορά το αντικείμενο. Μου ανακοίνωσαν, μάλιστα ότι παράγουν και οι ίδιοι κρασί! Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι δείξουμε στους επισκέπτες τις ελληνικές ποικιλίες και, συγχρόνως να τους εκπαιδεύσουμε γύρω από το κρασί που παράγουμε. Ο Ντουέιν και η Γκάμπριελ, λοιπόν είναι δυο άνθρωποι με ανοιχτά αυτιά, απήλαυσαν κάθε στιγμή και δέχτηκαν κάθε πληροφορία που τους δώσαμε. Μου εξήγησαν, επίσης πως η ενασχόληση με το κρασί στις ΗΠΑ σχετίζεται με το κοινωνικό στάτους, είναι ένα είδος κοινωνικής ανέλιξης. Επίσης οι παίκτες και οι άνθρωποι του κύκλου τους στο Μαϊάμι και το Σικάγο αγαπούν να ανοίγουν ένα ωραίο μπουκάλι κρασί, γι' αυτούς είναι ένα μήνυμα κοινωνικής καταξίωσης. Μπορώ να σας πω, επίσης ότι ήλθαν για μισή ώρα και κάτσαμε μαζί τουλάχιστον δυο ώρες»!

Τι ήταν όμως αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όσον αφορά έναν από τους μεγαλύτερους σταρ που πέρασαν από την κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο τα τελευταία χρόνια; «Η απλότητα και η δοτικότητά του. Δεν είχε κανένα απολύτως βεντετιλίκι! Τουναντίον, οι δυο τους είχαν μια αμεσότητα και τη διάθεση να διασκεδάσουν και να μάθουν. Εκτός από το ενδιαφέρον τους για το ελληνικό κρασί, μιλήσαμε και για άλλα πράγματα όπως η μυθολογία και η Ιστορία της Ελλάδας. Μπορώ, λοιπόν να σας πως πως η οικογένεια Ουέιντ είναι πάρα πολύ ενημερωμένη! Μου εκμυστηρεύθηκαν, μάλιστα πως το κρασί που θα τους συνοδεύσει σε μια μεγάλη κρουαζιέρα που θα πάνε θα είναι ένα από τα δικά μας, το ροζέ με το όνομα "Πέπλο"». Παρεμπιπτόντως, δόθηκε απάντηση στο δίλημμα λευκό ή κόκκινο; «Ο Ντουέιν λάτρεψε την "Φλέβα", το κόκκινο κρασί που παράγουμε. Η Γκάμπριελ από την πλευρά της ενθουσιάστηκε με το "Πέπλο". Φυσικά υπερτερεί πάντα η επιλογή της συζύγου (γέλια). Επίσης, το κρασί που κράτησε για να βγάλουμε την αναμνηστική φωτογραφία κι αυτό που το έκανε πιο μεγάλη εντύπωση ήταν ο "Λαβύρινθος", ένα από τα πιο σπουδαία κρασιά του οινοποιείου μας. Ήταν αυτό που πήρε μαζί του για να περάσει την επόμενη μέρα, μαζί με μερικές φιάλες από το "Πέπλο"».

Ο Ουέιντ ήταν... καταιγιστικός στα social media, ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες και videos από την ξενάγησή του. «Ήταν ένα από τα ωραιότερα wine tasting που έκανε ποτέ» μάς εξήγησε ο κύριος Σκούρας και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ξέρετε ότι το 100% της πρωτοβουλίας ανήκε στον ίδιο, όχι σε εμάς. Εμείς είμαστε εδώ, υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, τους περιποιούμαστε και σίγουρα αυτές οι ενέργειες είναι εξαιρετικές σε ό,τι αφορά την προώθηση του brand του ελληνικού κρασιού»! Πως ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με την οικογένεια Ουέιντ; «Κάτσαμε μαζί στο τραπέζι της γευσιγνωσίας και κάναμε μια μεγάλη κουβέντα γύρω από τη φιλοσοφία του κρασιού, το τι σημαίνει να είσαι οινοποιός, το πως σκέφτεσαι και αντιδράς απέναντι στους ανθρώπους που πίνουν κρασί.. Πρόκειται για έναν πολύ απλό άνθρωπο, όπως εξάλλου η απλότητα πρέπει να ταιριάζει στους ανθρώπους που έχουν κατακτήσει τα πάντα, δίχως να το παίζουν ντίβες. Ξέρετε πόσο σπουδαίο είναι αυτό»;
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ