Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Περιοδεία του ΚΚΕ Αργολίδας στα super market της πόλης του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. | |
Περιοδεία του ΚΚΕ Αργολίδας  στα super market της πόλης του Ναυπλίου
 Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας Τάσο Αντωνίου περιόδευσαν σε όλα τα super market της πόλης του Ναυπλίου. Με αφορμή τις περιοδείες ο Τ. Αντωνίου έκανε την εξής δήλωση:

«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με δεκάδες υπάλληλους των super market του Ναυπλίου. Κουβεντιάσαμε μαζί τους ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει στις 7 Ιουλίου, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν γιατί οι νόμοι τους θα είναι εδώ, τα μνημόνιά τους θα είναι εδώ. Τα 7ήμερα και η δουλειά τις Κυριακές πού ήδη κάποιοι τα ζούν, οι κακές συνθήκες στους χώρους δουλειάς, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα κομμένα ρεπό, οι κομμένες άδειες, το ημερήσιο ωράριο εργασίας - λάστιχο, το σπαστό ωράριο θα είναι εδώ. Οι μισθοί - χαρτζιλίκι θα είναι εδώ. Αυτό είναι το κοινό «πρόγραμμα» που έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρόνια τα εφάρμοσε αλλά και η ΝΔ που – «παλιά της τέχνη κόσκινο» -ετοιμάζεται εκ νέου να τα υλοποιήσει.

Ενημερώσαμε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Προτάσεις Νόμου και Τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση του λαού: Για να κατοχυρωθεί με νόμο η Κυριακή αργία, για τα εργασιακά δικαιώματα, για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την επαναφορά του κατώτατου μισθού και ημερομίσθιου στα 751 ευρώ και 33,57 ευρώ μεικτά αντίστοιχα, ανεξαρτήτως ηλικίας, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας για τα χρέη προς τις τράπεζες, για την προστασία της μητρότητας κ.α. που όμως απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν αντέχει η οικονομία». Την ίδια ώρα όμως η κυβέρνηση χαρίζει χρέη στους μεγάλους ομίλους σουπερ-μάρκετ και τους κάνει όλα τα χατίρια για να αυξήσουν τους τζίρους και τα κέρδη τους.

Καλέσαμε τους εργαζόμενους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να το στηρίξουν αποφασιστικά στις εκλογές του Ιουλίου. Για τον λαό έχει σημασία ότι την επόμενη μέρα στις 8 Ιούλη η αντιλαϊκή - αντεργατική ατζέντα θα είναι εδώ, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πάρει τη σκυτάλη της από την προηγούμενη. Γι' αυτό και δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο συσχετισμός ανάμεσα στα κόμματα που στην ουσία έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα.

Σημασία έχει η δύναμη του ΚΚΕ. Σημασία έχει να είναι ισχυρή η δύναμη που πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, της αντίστασης στα νέα βάρη που θα έρθουν στις πλάτες του λαού, για να ξαλαφρώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σημασία έχει η δύναμη της αντεπίθεσης, της φωνής που λέει ότι βγάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, της λαϊκής πλειοψηφίας».

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ