ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Παιδικοί "Ολυμπιακοί αγώνες" από το Δον Πινέλο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:48:00 π.μ. | |
Παιδικοί "Ολυμπιακοί αγώνες" από το Δον Πινέλο στο Ναύπλιο
Η σειρά δράσεων "Πολιτιστικός Ιούλιος" που διοργανώνει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Δον Πινέλο ξεκίνησε και φέτος το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 στο ανοιχτό γήπεδο τένις στο ΔΑΚ Ναυπλίου.



Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 160 χρόνια από την πρώτη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε στην Ελλάδα επί Όθωνα το 1859.
Θα ήταν μια μακρινή ανάμνηση μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αρχαιότητας, χωρίς τον φωτισμένο Γάλλο βαρόνο Πιερ ντε Κουμπερτέν. Μελετώντας σε πολύ μεγάλο βάθος «το ωραίο, το μεγάλο και τ’ αληθινό», υποκλίθηκε σε αυτό και ένωσε την προσπάθειά του με αυτές άλλων σύγχρονών του οραματιστών (π.χ. Ε. Ζάππα, Δ. Βικέλα) με αποτέλεσμα να ζωντανέψουν και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Στο πλαίσιο λοιπόν των 160 χρόνων από την πρώτη αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο έδειξαν τις αθλητικές τους ικανότητες σε μια άρτια προετοιμασμένη εκδήλωση με τίτλο" Γυμνάζομαι τραγουδώντας"από της υπεύθυνες του Παιδικού Σταθμού Έλενα και Ιωάννα Ιωάννιδη και την πολύτιμη προσφορά του Γιάννη Αντωνόπουλου που καθημερινά γυμνάζει τα μικρά παιδιά του σταθμού χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο εκγύμνασης συνδυασμένη με πολύ παιχνίδι.
Η παιδική αθλητική αυτή εκδήλωση με κύριο αντικείμενο το παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές  να συµµετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της άσκησης που είχε ως σκοπό όπως τόνισε ο κύριος Αντωνόπουλος:
− Να παρακινήσει το ενδιαφέρον των µαθητών για τους Ολυμπιακούς αγώνες
 − Να αποτυπώσει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες της σχολικής ζωής που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τα ενδιαφέροντα των µαθητών και να αναδείξει τους θετικούς παράγοντες. 
− Να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα για ανάπτυξη νέων κινητικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών βοηθώντας τα να γνωρίσουν µέσα από την κίνηση, το περιβάλλον, τα αντικείµενα, το σώµα τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο. 
− Να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν τις κινητικές τους ικανότητες, και να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους. 
− Να καλλιεργήσει τη δηµιουργική και κριτική σκέψη των µαθητών. 
− Να παροτρύνει τους διστακτικούς ή αδιάφορους µαθητές να συµµετέχουν στο µάθηµα, βοηθώντας έτσι στη βελτίωση των ίδιων των µαθητών. 
− Να θέσει τις βάσεις για την ενασχόληση των παιδιών µε την δια βίου άσκηση. 
− Να διευκολύνει µακροπρόθεσµα στην επιλογή αθλητικών ταλέντων. 
"Οι µαθητές μέσα από την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης μπόρεσαν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, να πιστέψουν σ’ αυτές, να συµµετέχουν ενεργά στη διαδικασία της µάθησης, να καλλιεργήσουν και να προαγάγουν την κριτική σκέψη, τη γνώση, τη διάθεση για ζωή, βιώνοντας έτσι τη χαρά της δηµιουργίας και του ομαδικού αθλητικού πνεύματος" τόνισε η Έλενα Ιωαννίδη.
"Τα παιδιά μέσα από την άσκηση μάθουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται µεταξύ τους για την επίτευξη των στόχων, να συµµετέχουν ενεργά στην οµάδα και να µεταφέρουν τα ερεθίσµατα που παίρνουν από το σχολείο στο σπίτι." συμπλήρωσε η Ιωάννα Ιωαννίδη.
Στην πραγματικά όμορφη αυτή εκδήλωση με πολύ συμβολικό χαρακτήρα περίοπτη θέση είχε η Ελληνική σημαία που άνοιξε τους αγώνες μαζί με την αυθεντική Ολυμπιακή δάδα απόκτημα του Γιάννη Αντωνόπουλου από την συμμετοχή του σε τρεις Ολυμπιακούς αγώνες ως ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος αλλά και ως λαμπαδηδρόμος στην ολυμπιάδα του 2014.
Στο τέλος των αγώνων έγινε η απονομή των μεταλλίων και αναμνηστικών από την συμμετοχή των παιδιών κάτω από τις επευφημίες των μαμάδων και των μπαμπάδων τους, δεν ελειψαν τα κεράσματα και η μουσική, ενώ ως άγρυπνος φρουρός, για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, ήταν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ