ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Πληρώνει σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ de minimis τα μανταρίνια Κλημεντίνη της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:31:00 μ.μ. | |
Πληρώνει σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ de minimis τα μανταρίνια Κλημεντίνη
Στην καταβολή των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), συνολικού ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για τα μανταρίνια ποικιλίας «Κλημεντίνη» και τα επιτραπέζια σταφύλια προχωράει σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κλημεντίνη

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για τα μανταρίνια ποικιλίας «Κλημεντίνη» είναι οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας που έχουν υποβάλει δήλωση εκμετάλλευσης ΕΑΕ για το έτος 2018, διατηρούν τουλάχιστον 1 στρέμμα μανταρινιών και επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του 2018 και διέθεταν ποικιλίες σε ωρίμανση.

Το ύψος της ενίσχυσης έχει καθοριστεί σε 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypaithros.gr, 6.700 περίπου δικαιούχοι πρόκειται να λάβουν το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ περίπου.

Επιτραπέζια σταφύλια

Δικαιούχοι του de minimis, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, για τα επιτραπέζια σταφύλια είναι οι παραγωγοί της Κορινθίας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018 και διέθεταν ποικιλίες σε ωρίμανση κατά την ίδια χρονική περίοδο. Πρέπει να έχουν υποβάλει δήλωση εκμετάλλευσης ΕΑΕ το έτος 2018 και να διαθέτουν και εκείνοι τουλάχιστον 1 στρέμμα εκμετάλλευσης επιτραπέζιων ποικιλιών αμπέλου.

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 78 ευρώ ανά στρέμμα για τις ποικιλίες αμπέλου «Σουλτανίνα» και «Φράουλες» και σε 50 ευρώ ανά στρέμμα για όλες τις υπόλοιπες επιτραπέζιες ποικιλίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ