Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019

Γιατί κάποιοι έλαβαν το μήνυμα του 112 δυο και τρεις φορές και άλλοι καμία;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:50:00 μ.μ. |
Γιατί κάποιοι έλαβαν το μήνυμα του 112 δυο και τρεις φορές και άλλοι καμία;
«Εγκαίνια» με μηνύματα προς τους πολίτες των περιοχών με δείκτη επικινδυνότητας 5, έκανε σήμερα το 112, αλλά τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα προκάλεσαν την απορία των κατόχων την κινητών, ενώ αρκετοί ειναι αυτοί που δεν έλαβαν καθόλου το μήνυμα.

Συγκεκριμένα, από το πρωί που άρχισε επίσημα η «ενδιάμεση λύση» για την αποστολή ειδοποιήσεων από τα δύο κέντρα του 112 που πλέον λειτουργούν κανονικά, 24 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα, εστάλησαν τρεις και τέσσερις φορές μηνύματα που καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Γιατί συνέβη αυτό
Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες έως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.

Κάποιοι χρήστες δεν έλαβαν καθόλου το μήνυμα

Απαραίτητα για να λαμβάνουν οι πολίτες τέτοιου είδους μηνύματα, θα πρέπει ρυθμίσουν τα κινητά σας για λήψη μηνυμάτων κυψέλης (cell broadcasting), αν για οποιονδήποτε λόγο έχουν απενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα στις ρυθμίσεις του κινητού δεν θα λαμβάνουν μηνύματα από το 112
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ