ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Με γνώσεις, διασκέδαση και πολλές βουτιές ολοκληρώθηκε ο Πολιτιστικός Ιούλιος από το Δον Πινέλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:03:00 π.μ. | |
Με γνώσεις, διασκέδαση και πολλές βουτιές ολοκληρώθηκε ο Πολιτιστικός Ιούλιος από το Δον Πινέλο
 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού Ιουλίου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο βρεφικός παιδικός σταθμός Δον Πινέλο για τους μαθητές του. 
Πρόκειται για εκδηλώσεις πολιτιστικού και όχι μόνο περιεχομένου που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα του Ιουλίου, με εξορμήσεις κυρίως καλοκαιρινού χαρακτήρα αλλά πάντα με βάση τις βιωματικές εμπειρίες των παιδιών.
Οι μικροί μαθητές του σταθμού με ανοιχτό λεωφορείο συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη επισκέφθηκαν το Μεσαιωνικό κάστρο του Ναυπλίου και έμαθαν ότι το όνομα του το πήρε από τον γιο του Ναύπλιου τον θρυλικό και πανέξυπνο Παλαμήδι.
Τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ντάπιες του, την φερόμενη ως φυλακή του Κολοκοτρώνη, το ιστορικό εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα και να θαυμάσουν την θέα της πόλης από ψηλά.
Με την εκδρομή αυτή τα μικρά παιδιά ήρθαν άμεσα σε επαφή με την ένδοξη ιστορία του τόπου μας, μέσα από την εξιστόρηση ηρωικών γεγονότων και γνώρισαν από κοντά το κάστρο που έμελλε να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων από τους τούρκους.
Φυσικά δεν παρέλειψαν να παίξουν και να διασκεδάσουν, αλλά και να δροσιστούν με φυσικούς χυμούς στη παραλία του Ναυπλίου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ι. Κποδίστριας, τις τούρκικες κρήνες άλλα και το παλιό τζαμί που τώρα λειτουργεί ως θέατρο το γνωστό Τριανόν όπου είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά
Όπως τόνισε η κ Έλενα Ιωαννίδη, τα παιδιά μέσα από το αυθόρμητο παιχνίδι και την καλλιτεχνική έκφραση εμπλέκονται με όλες τους τις αισθήσεις και τη φαντασία, σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης των σχέσεων, της επικοινωνίας, της συνεργατικής αλληλεπίδρασης.
Μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας αναδεικνύεται η μοναδικότητά τους, ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους, μαθαίνουν να αλληλοεπιδρούν με σεβασμό, ασφάλεια και αγάπη. Στο πρόγραμμα, εμπνεόμαστε και αλληλεπιδρούμε δημιουργώντας έργα τέχνης για την τάξη μας…!
Στην συνέχεια τα μικρά παιδιά επισκέφθηκαν το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου και περιηγήθηκαν στην έκθεση με τίτλο «Άρωμα Γυναίκας στη Νεοελληνική Ζωγραφική» όπου 29 εξαίρετοι πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής, από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, παρουσιάζονται, με σκοπό να προβάλουν την εικόνα της γυναίκας μέσα από αντιπροσωπευτικές προσωπογραφίες και ηθογραφικές σκηνές.
Η έκθεση Άρωµα Γυναίκας στην Ελληνική Ζωγραφική παρουσιάζει την εικόνα της γυναίκας στη νεοελληνική τέχνη, µέσα από έργα Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και του 20ού αιώνα που ανήκουν στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου.
Έργα που δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει τις εκφάνσεις της νεοελληνικής τέχνης, μέσω της οποίας αναδεικνύεται η εικόνα της γυναίκας και ο κόσμος της…
Ο φετινός πολιτιστικός Ιούλιος του Δον Πινέλο δεν θα μπορούσε να κλείσει με άλλον τρόπο εκτός από μπάνιο αυτή την φορά στο κολυμβητηριο Ναυπλίου.
Έριξαν τις βουτιές τους και έπαιξαν θαλάσσια παιχνίδια τα μικρα παιδιά, πάντα κάτω από την επίβλεψη των υπευθύνων του σταθμού Έλενας, Ιωάννας Ιωαννίδη και γυμναστών του Ναυτικού ομίλου Ναυπλίου τους οποίους ευχαριστούν πολύ, αλλά και πάρτι στον Πολιτιστικό Αθλητικό Χώρο "Σφυρίχτρα"
Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετίστηκαν με τους δασκάλους τους, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού το Σεπτέμβρη!!! Οι εκπαιδευτικοί του Δον Πινέλο επισήμαναν στους γονείς την σπουδαιότητα των καλοκαιρινών διακοπών για τα παιδιά τονίζοντας:
"Καμιά φορά βάζουμε μπροστά τη δική μας κούραση όλης της... σχολικής χρονιάς και ξεχνάμε να αναλογιστούμε πόσο πολύ χρειάζονται τις οικογενειακές διακοπές και τα παιδιά μας.
Κι όμως, είναι μια τόσο σημαντική περίοδος (και) για αυτά! Οι διακοπές βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη των παιδιών μας!
Επειδή όμως συνήθως τα περισσότερα παιδιά, σύμφωνα με τις έρευνες, περνάνε μεγάλο μέρος του χρόνου τους, παίζοντας με το κινητό ή το τάμπλετ, αυτή είναι η περίοδος του χρόνου που έρχονται σε επαφή με το σώμα τους, που κινούνται, κολυμπούν, παίζουν πιο πολύ από όλο το χρόνο.
 - Έρχονται πιο κοντά με τους γονείς τους, τους οποίους βλέπουν πιο ανέμελους και ευδιάθετους.
- Απολαμβάνουν να νιώθουν ότι οι γονείς τους μοιράζονται όμορφες στιγμές τρυφερότητας μεταξύ τους.
- Κάνουν νέες γνωριμίες και αποκτούν καινούριους φίλους.
- Ζουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και έρχονται σε επαφή με τη φύση.
Για αυτό, να εχετε στο μυαλό σας ότι το καλοκαίρι είναι για αυτό ιερό. Θα παίξει, θα χαρεί, θα μεγαλώσει και θα ωριμάσει.

Καλές διακοπές σε όλους!!!"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ