ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ο Γρηγόρης Σκλιάμης και "Το δακτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 μ.μ. | |
Ο Γρηγόρης Σκλιάμης και "Το δακτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου"
Ατλαντίδα , 9560 π.Χ.

Λίγο πριν βυθιστεί η Ατλαντίδα, ο Μέγας Αρχιερέας της καταφέρνει να σώσει και να παραδώσει προς φύλαξη στο ιερατείο της Σάιδας στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο μυστικό όπλο της αρχαιότητας: το ιερό δαχτυλίδι με τις υπερφυσικές ιδιότητες που είχε χαρίσει ο Ποσειδώνας στον γιο του, Άτλαντα, μαζί με τον αρχαίο πάπυρο που εξηγούσε τη λειτουργία του.

Αίγυπτος , 362 π.Χ.

Ο Φαραώ Νεκτανεβώ αποσπά το δαχτυλίδι από τον Αρχιερέα της Σάιδας και καταφεύγει στην Πέλλα της Μακεδονίας, όπου το δωρίζει αργότερα στον Μεγάλο Αλέξανδρο, μαζί με τον επεξηγηματικό πάπυρο. Τα δώρα βοηθούν τον Αλέξανδρο να κατακτήσει τον κόσμο.

Μεγαλώνοντας, και πριν μπει ακόμα στην εφηβεία, ο Αλέξανδρος είχε μυηθεί στα Καβείρια μυστήρια από τη μητέρα του. Γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας των άστρων, κάθε συμπαντικό μυστήριο και το σημαντικότερο. Πριν τον παραλάβει ο δάσκαλός του Αριστοτέλης για να τον διαπαιδαγωγήσει, ο Αλέξανδρος φορούσε στο χέρι του το ιερό δαχτυλίδι. Γνώριζε μάλιστα τις ιδιαίτερες δυνάμεις του , αλλά και πώς να τις χρησιμοποιεί…

Λίγο πριν πεθάνει, ο Αλέξανδρος στέλνει τον πάπυρο στον δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη, ενώ μετά το θάνατό του, ο Πτολεμαίος εξασφαλίζει τη σορό του μεγάλου Στρατηλάτη και τη θάβει μαζί με το μαγικό δαχτυλίδι.

Νέα Υόρκη, σήμερα

Μια ομάδα αποτελούμενη από δύο αρχαιολόγους και τρεις πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων ξεκινά ένα επικό ταξίδι για την ανεύρεση του δαχτυλιδιού.

Η ομάδα αναζητεί στοιχεία για το δαχτυλίδι στο Παρίσι, την Αλεξάνδρεια, τη Δαμασκό, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος και το εντοπίζει τελικά στη Γερμανία, κρυμμένο από τους Ναζί, μετά από πολλές μάχες εναντίον των πληρωμένων δολοφόνων ενός επίδοξου πλανητάρχη.

Η αρχή μιας τριλογίας
Το «Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» https://www.pigi.gr/?product=to-daxtilidi-tou-megalou-alexandrou, είναι το πρώτο μιας τριλογίας. Θα ακολουθήσουν σύντομα «Ο Χαμένος Πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και ο «Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κέντρισε το ενδιαφέρον μου από παιδί. Μεγαλώνοντας, ξεκίνησα την επίπονη συλλογή των ιστορικών στοιχείων για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, από διαφορετικές πηγές. Στοιχεία που έπρεπε να αξιολογηθούν και να διασταυρωθούν, επειδή στα κείμενα όσων κατέγραφαν τα ιστορικά γεγονότα, υπήρχαν πολλές ανακρίβειες τόσο στις ημερομηνίες όσο και στα ίδια τα γεγονότα. Επειδή «Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία, απαιτούσε πλήρη και ενδελεχή έρευνα πηγών», επισημαίνει ο συγγραφέας Γρηγόριος Σκλιάμης.

Μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη πλοκή, ηρωικές μάχες, έρωτες και εξερευνήσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η συνεχόμενη δράση καθηλώνει τον αναγνώστη μέχρι το τέλος και τον μεταφέρει στην πλοκή του βιβλίου, κάνοντάς τον να συμμετέχει στην αγωνία και τη συγκίνηση των πρωταγωνιστών.

‘’Εξαιρετικό, εξαιρετικό, εξαιρετικό από κάθε άποψη! Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το αμιγώς ιστορικό στοιχείο με τη μυθοπλασία, γεμάτο δράση και περιπέτεια", γράφει στην κριτική της η κ. Χρύσα Βασιλείου, αρθρογράφος στο Bookcity.gr

Γρηγόριος Σκλιάμης: ο Έλληνας συγγραφέας περιπετειών τύπου Ιντιάνα Τζόουνς!

Αυτή η περιπέτεια δράσης τύπου Ιντιάνα Τζόουνς με πρωταγωνιστές που ζουν στα άκρα την περιπέτεια αλλά και τον έρωτα, είναι μια πολύ καλή πρόταση για τους λάτρεις της περιπέτειας, των ιστορικών μυθιστορημάτων, αλλά και όσων αγαπούν τα κυνήγια χαμένων θησαυρών, τη μυθολογία, την ιστορία, τον Μέγα Αλέξανδρο, τα ανεξιχνίαστα μυστήρια του παρελθόντος και δεν έχουν χάσει τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς και τα βιβλία του Νταν Μπράουν…

Επικοινωνία με τον συγγραφέα: gregoryskliamis@gmail.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ