Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης φτάνει το Βιολογικό ελαιόλαδο από την Βελανιδιά Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. | |
Στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης φτάνει το Βιολογικό ελαιόλαδο από την Βελανιδιά Αργολίδας
 Με σύμμαχο την καινοτομία και με αδιάκοπη δουλειά, η οικογένεια Μαυριά έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, με κύριο προϊόν το ελαιόλαδο, στην περιοχή Βελανιδιά της Αργολίδας.

Η οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται στον τομέα τα τελευταία 18 χρόνια, αλλά η νέα γενιά είναι εκείνη που, αναλαμβάνοντας τα ηνία της, κατάφερε να ανοίξει μεγαλύτερους εξαγωγικούς δρόμους.

Αν και αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Κοινωνιολογία δεν κέρδισε τελικά τον Ηλία Μαυριά, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα το 2009. «Οι νέοι άνθρωποι πρέπει και μπορούν να ασχοληθούν με τη γεωργία, αν και δεν είναι εύκολος τομέας. Μπορεί να έχει δυσκολίες, αλλά έχει και προοπτικές, ειδικά εάν κάποιος αγαπά αυτό που κάνει», εξηγεί στην «ΥΧ».

Συνεχίζοντας την παραγωγική δραστηριότητα του πατέρα του, ο οποίος είχε καταφέρει να εξάγει κάποιες ποσότητες λαδιού στη Γερμανία και να τις προωθεί σε μικρά καταστήματα της Αθήνας, ο Ηλίας προχώρησε στην αναζήτηση προγραμμάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υλοποίηση μίας μονάδας τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς.

Το προηγούμενο Leader ήταν η καλύτερη λύση και έτσι το σχέδιο προχώρησε. «Από τη μία μεριά, λύθηκαν τα χέρια μας και προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός προϊόντος όπως το θέλαμε, αφού στήριξαν την προσπάθεια και τα δύο αδέλφια μου που έχουν τελειώσει αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές. Ο Νίκος συμμετέχει κυρίως στο διαφημιστικό κομμάτι, σε ό,τι έχει να κάνει με προώθηση, διαφήμιση και σχεδιασμό ετικετών – συσκευασιών, ενώ ο Άγγελος στην τεχνική υποστήριξη σε υπολογιστές και μηχανήματα, καθώς και στην παραγωγή», τονίζει.

Καινοτομία

Σήμερα, η επιχείρηση κάνει εξαγωγές στην Ιταλία, στη Γερμανία και στην Ελβετία. «Τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε στην εφαρμογή νέων καινοτομιών, αλλά και στην εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας που μας είναι απαραίτητη για να μας δώσει καλό προϊόν», επισημαίνει ο Ηλίας και εξηγεί: «Ήδη, στις δεξαμενές ελαιολάδου, εφαρμόζουμε σύστημα αζώτου και παράλληλα άλλες εφαρμογές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θέλουμε να δώσουμε στην ευφυή γεωργία. Μέσα από το νέο Leader, ίσως βρούμε και τη στήριξη που θα χρειαστούμε για να υλοποιήσουμε τη νέα φάση των σχεδίων μας. Η καινοτομία είναι το δεξί μας χέρι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον».

Παράλληλα, η οικογενειακή επιχείρηση ασχολείται και με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. «Είναι μία δύσκολη καλλιέργεια, χρονοβόρα και κοστοβόρα», σημειώνει ο Ηλίας Μαυριάς.

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ