ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Μαθητές από την Αυστραλία επισκέφθηκαν το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:03:00 μ.μ. |
Μαθητές από την Αυστραλία επισκέφθηκαν το Ναύπλιο
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα από μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Oakleigh Grammar της Μελβούρνης. Στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS μίλησαν οι μαθήτριες Γεωργιάνα Πετρίδη και Chloe Sheer, όπως μία εκ των συνοδών των παιδιών στην εκδρομή, εκπαιδευτικός Νατάσα Σπανού.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2018 και σκοπός ήταν να συνδυαστεί το ταξίδι με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν τον πολιτισμό της Ελλάδας και των περιοχών όπου επισκέπτονται.

Μεταξύ των 25 μαθητών των Year 8 και Year 9 ήταν και παιδιά μη ελληνικής καταγωγής, που για κάποια είτε ήταν η πρώτη τους φορά που ταξιδεύουν στην Ελλάδα είτε η πρώτη φορά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

«Ειδικά οι μαθητές μη ελληνικής καταγωγής που αποφάσισαν να κάνουν αυτό το ταξίδι, λάτρεψαν πραγματικά την Ελλάδα».
Δυο μαθήτριες μοιράζονται την εμπειρία τους

Η Γεωργιάννα Πετρίδη, με καταγωγή από την Αθήνα και την Καλαμάτα, έχει επισκεφτεί και παλιότερα στην Ελλάδα. «Αυτή η φορά ήταν πιο σημαντική για μένα, γιατί είχα μαζί μου τους φίλους μου».

Ηταν μια μοναδική ευκαιρία για να κατανοήσει πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα.

Για την Chloe Sheer, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό, το πιο σημαντικό για την ίδια ήταν το πόσο διαφορετική χώρα είναι σε σχέση με την Αυστραλία.

«Επισκεφτήκαμε αρχαιλογικούς χώρους που παρόμοιοι δεν υπάρχουν εδώ στην Αυστραλία. Ακόμα και τα σπίτια στην Ελλάδα είναι τόσο διαφορετικά».

Για την Chloe η κρουαζέρια σε τρία νησιά του Αργωσαρωνικού, την Υδρα, τον Πόρο και την Αίγινα, και ειδικότερα τα σπίτια της Υδρας ήταν η καλύτερη στιγμή της εκδρομής.
Σημαντικές στιγμές του ταξιδιού

Στις πιο συγκινητικές στιγμές του ταξιδιού ήταν η υποδοχή που τους επιφυλάχτηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος είχε κατ’ ίδιαν σύντομες συνομιλίες με τους Έλληνες και Αυστραλούς μαθητές.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν και στο κτίριο της Προεδρικής Φρουράς, όπου γνωρίστηκαν με μέλη της Φρουράς, ενώ αργότερα στις Αίθουσες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν με μαθητές από τo 2o Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το οποίο έχει αδελφοποιηθεί με το Oakleigh Grammar, ενώ στην Κρήτη παρακολούθησαν εργαστήρι παραδοσιακών χορών.
Τα παιδιά επισκέφτηκαν μοναστήρια στα Μετέωρα στα Τρίκαλα, τους καταρράκτες της Εδεσσας, τους Βασιλικούς Τάφους τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Εκαναν μονοήμερη εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στην πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας.

Επιπλέον, επισκέφτηκαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Υδρα, τον Πόρο και την Αίγινα, όπως και τη Σαντορίνη.

Πηγή: www.sbs.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ