Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

10 συλλήψεις στην Αργολίδα για διάφορα αδικήματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. | | |
10 συλλήψεις στην Αργολίδα για διάφορα αδικήματα
 Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε χθες (26.9.2019) από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα οκτώ (798) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια (600) ήταν ημεδαποί και τα εκατόν ενενήντα οκτώ (198) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εξήντα έξι (766) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια εβδομήντα τέσσερα (274) άτομα, από τα οποία εκατόν εβδομήντα δύο (172) ήταν ημεδαποί και εκατόν δύο (102) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα πέντε (85) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:


Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Πέντε (5) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οκτώ (8) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Δεκατρείς (13) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας και για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για κλοπές.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επτά (7) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή και για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Εννιά (9) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επτά (7) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 2.7.2019 έως 4.7.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε Ι.Χ.Φ. ημεδαπού, που είχε γίνει την 21.9.2019, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση ημεδαπού, που είχε γίνει την 21.9.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου ημεδαπού, που είχε γίνει την 22.7.2019, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα μία (291) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

· Μικροποσότητα κάνναβης, τρίφτης και ένα (1) όχημα, στην Αργολίδα,

· -5- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -11,68- γραμμαρίων και ποσότητα μεθαδόνης -40 ml-, στην Κορινθία,

· μικροποσότητες κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -53,7- γραμμαρίων και ένα (1) ποδήλατο, στη Λακωνία και

· μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης και -91- ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ