ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου- Ερμιονίδας συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 2 Οκτωβριου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. | | |
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου- Ερμιονίδας συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 2 Οκτωβριου
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου- Ερμιονίδας στην συνεδρίαση της 20/9/2019 ημέρα Παρασκευή αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που πρότεινε η ΓΣΕΕ για τις 2 Οκτώβρη.
Το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί αφορά το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση για διαβούλευση και συγκεκριμένα:

«Θολά σημεία» στις Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Διαπραγματεύσεις – «Γκρίζες ζώνες» στην αγορά εργασίας.

Ένα σύνολο άρθρων του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου, που βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης, αφορούν κρίσιμα ζητήματα του Συστήματος Συλλογικών Συμβάσεων.

Η Θεσμοθέτηση ενός ασαφούς – και δυνάμει ευρύτατου- πλαισίου δυσμενών αποκλίσεων από την εφαρμογή των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, η εισαγωγή εξαιρέσεων που υπονομεύουν την καθολική ισχύ των θεμελιωδών αρχών και ειδικά της ευνοϊκής ρύθμισης, η θέσπιση ενός συνόλου προϋποθέσεων, ουσιαστικά εμποδίων, τόσο για την επεκτασιμότητα, όσο και για την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στην Διαιτησία με συνέπεια την απονεύρωση του ΟΜΕΔ.

Τα σημεία του Σχεδίου Νόμου για την καταπολέμηση της «μαύρης» και υποδηλωμένης εργασίας με γνώμονα τη στήριξη της πλήρους απασχόλησης θα έχουν θετικό αντίκτυπο και πρόσημο στη λειτουργία της αγοράς εργασίας.

Η επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο πνεύμα και το γράμμα του Ν.1876/90, στην προ-μνημονίων εποχή δηλαδή είναι βασική προϋπόθεση για την επάνοδο της Πατρίδας μας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι κλαδικές συμβάσεις είναι αναγκαία συνθήκη για την διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και υπό αυτό το πρίσμα οφείλουν να περιλαμβάνονται στο «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο».

Σε αυτή την κατεύθυνση στοιχιζόμαστε πίσω από την προσπάθεια της ΓΣΕΕ προκειμένου το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα να τεκμηριώσει θεσμικά την αντίθεση του με τα προωθούμενα μέτρα και να τα αποκρούσει δυναμικά στο πεδίο των κινητοποιήσεων.

Ο στόχος μας επιβάλλεται να είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, και όχι στο «Καστελόριζο» με τα επακόλουθά του.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις

· Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και από τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην εργοδοτική παραβατικότητα.

· Ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


· Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για την σύναψη προστατευτικών για τους εργαζόμενους συλλογικών συμβάσεων εργασίας με

- 751 ευρώ κατώτατο μισθό

- αυστηροποίηση ποινικών κυρώσεων για τους εργοδότες που παραβιάζουν όρους ΣΣΕ

· Απαρέγκλιτη τήρηση των εγγυήσεων ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης του ν. 1264/1982 και προστασίας των εκπροσώπων των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία με

- Άμεση έναρξη των προβλεπόμενων από το ν.1264/1982 διαδικασιών για την έκδοση του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου

- Κατάργηση των περιορισμών στην λήψη αποφάσεων για απεργιακή κινητοποίηση

- Απόλυτη απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών και κατάργηση των ισοδυνάμων του

- Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδιση και ποινικοποίησής του και δίωξη των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Καλούμε λοιπόν, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις να συμμετέχουν μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά στις αγωνιστικές – απεργιακές δράσεις των Συνδικάτων.

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μας αφορούν όλους – Ο αγώνας για την ενδυνάμωση τους είναι υπόθεση όλων μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Ν.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ