ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Τον περιμέναμε λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. | | | | | |
Ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Τον περιμέναμε λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ (βίντεο)
 Σκηνές πανικού επικράτησαν στην Κωνσταντινούπολη μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ . Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο CNN Greece χαρακτήρισε τη σεισμική δόνηση «αναμενόμενη», σημειώνοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας.

«Ο σεισμός σημειώθηκε σε ένα κομμάτι του ρήγματος της Ανατολίας, στο οποίο δεν υπάρξει δραστηριότητα τα τελευταία 200 χρόνια. Βασικά περιμέναμε μεγαλύτερο σεισμό, της τάξεως των 7 βαθμών, αλλά εκδηλώθηκε αυτός των 5,8. Βεβαίως, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα είναι η συνέχεια της σεισμικής εξέλιξης για την Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ήδη προετοιμαστεί για ένα μεγάλο σεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Σε κάθε περίπτωση, η δόνηση, η οποία είχε επίκεντρο στη θάλασσα, ήταν ισχυρότατη και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης.

Μετά τον πρώτο χορό των Ρίχτερ ακολούθησαν 16 μετασεισμοί, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος ήταν 4 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην ανατολική Θράκη και στα ανατολικά ως την Προύσα. Άμεσα δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία υπό τον φόβο των μετασεισμών.

Χαρακτηριστικά της έντασης του σεισμού είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν από το εσωτερικό σπιτιών και καταστημάτων, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το βίντεο που δείχνει έναν ουρανοξύστη να ταλαντώνεται. Επίσης, τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν και οι φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο με τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ