Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

788 αεροδιακομιδές ασθενών από τις ένοπλες δυνάμεις το πρώτο 8μηνο του 2019

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 μ.μ. | | |
788 αεροδιακομιδές ασθενών από τις ένοπλες δυνάμεις το πρώτο οχτάμηνο του 2019
Σε αεροδιακομιδές 788 ασθενών προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις το πρώτο οχτάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Μήλας, διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β1.


Σε συνέντευξη Τύπου για το Έτος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει οριστεί το 2019 από το ΓΕΕΘΑ, στο περίπτερο των ενόπλων δυνάμεων στην 84η ΔΕΘ, o κ. Μήλας τόνισε ότι τα μέσα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πραγματοποίησαν 347 εξόδους για πυρόσβεση και επιτήρηση δασών.

Όπως είναι γνωστό, οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν προσωπικό και μέσα για συντήρηση των δομών φιλοξενίας προσφύγων, ενώ υπάρχει ελληνική συμμετοχή στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG-2, που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο

Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων επανδρώνει αγροτικά ιατρεία, αλλά και τα κινητά ιατρεία που εξετάζουν κατοίκους ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Το 2018 εξετάστηκαν 9.704 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Στις πυρκαγιές στο Μάτι, το 2018 οι ένοπλες δυνάμεις παρείχαν σίτιση και στέγαση σε πυρόπληκτους, ενώ, όπως είπε ο κ. Μήλας, υπάρχουν 12 οικογένειες που εξακολουθούν να μένουν στα ΚΑΑΥ και στα ΚΕΔΑ σε Άγιο Αντρέα και Ζούμπερι.

Για δύο μήνες, μέχρι να προκυρήξει το υπουργείο Παιδείας το απαραίτητο προσωπικό, οι ένοπλες δυνάμεις θα διαθέσουν οδηγούς και συνοδούς για τη μεταφορά ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, όπως υπενθύμισε ο κ. Mήλας. 

Με αφορμή την άφιξη στη Θεσσαλονίκη σήμερα του ιστορικού αντιτορπιλικού “ Βέλους”, ο κ. Μήλας θυμήθηκε την ιστορία της ετοιμόγενης η οποία μεταφέρθηκε, σε κρίσιμη κατάσταση, από τη Σκύρο στην Αθήνα με το πλοίο, τον Μάρτιο του 1982. Το κοριτσάκι που ήρθε στη ζωή βαφτίστηκε Βελίνα, από το όνομα του αντιτορπιλικού. Μέλη του πληρώματος ήταν ο κ. Μήλας, αλλά και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ