ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Είχαν "γδύσει" τα αυτοκίνητα στη Μεσσηνία - Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:39:00 μ.μ. | | | | |
Είχαν "γδύσει" τα αυτοκίνητα στη Μεσσηνία - Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές
 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Μεσσήνης, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας για την τέλεση κλοπών κατ΄εξακολούθηση και απείθεια, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, προχθές (2.9.2019) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, ο 27χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, να οδηγεί το όχημά του, στο οποίο επέβαιναν άγνωστοι συνεργοί του και μη σταματώντας σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκαταλείποντας τελικά αυτό, ο ίδιος και οι συνεργοί του, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Μεσσήνης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 4.8.2019 έως και προχθές (2.9.2019), σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξαν εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω όχημα και στην οικία του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα που εγκατέλειψαν οι δράστες, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ