ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Λαϊκή Ενότητα: Αγώνας ενάντια στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που αποφάσισε η κυβέρνηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. | | | |

Λαϊκή Ενότητα: Αγώνας ενάντια στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που αποφάσισε η κυβέρνηση
 Η «Λαϊκή Ενότητα» καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία αποφάσισε να επιβαρύνει τους καταναλωτές πάνω του 13%  ιδίως εκείνους που είχαν την έκπτωση συνέπειας. Αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι δήθεν δεν θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές είναι  πολιτική απάτη πρώτου μεγέθους.


Διότι οι αυξήσεις στη κιλοβατώρα ξεπερνούν το 16% και ταυτόχρονα η μείωση από 10% σε 5% στην έκπτωση για τους συνεπείς καταναλωτές σημαίνει ότι για το 70%  περίπου των καταναλωτών, οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα φτάσουν στο 21% έως 26%. Οι αυξήσεις αυτές δεν μηδενίζονται από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Είναι βέβαιο ότι οι καταναλωτές θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους πάνω από 13%.Επιπλέον η επιβάρυνση των  καταναλωτών και με ρήτρα για το κόστος των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στους λογαριασμούς. Τέλος η κατάργηση της έκπτωσης στα τιμολόγια για τους εργαζομένους της ΔΕΗ  είναι  μια τρύπα στο νερό διότι το  κόστος τους είναι μόλις 25 εκ €. Γίνεται  μόνο  και μόνο  για λόγους λαϊκισμού και εντυπώσεων στα πλαίσια της δημιουργίας «κοινωνικού αυτοματισμού».

Αν η κυβέρνηση ήθελε να σώσει τη ΔΕΗ όπως λέει χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές υπάρχει τρόπος. Να επιστρέψει τώρα στη ΔΕΗ τα 681,7 εκ. € που της χρεωστάει  από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνει στους καταναλωτές τα 500εκ €. Βέβαια δεν το κάνει  διότι όπως είπε ο  κ. Μητσοτάκης προηγούνται οι  μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες είναι ιερές και για τη ΝΔ όπως ήταν και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και να καταργήσει το ΕΤΜΕΑΡ.  Δεν μπορεί ο κάθε καταναλωτής να  συνεχίζει επιδοτεί, με  200 και 500€ το χρόνο, κρατικοδίαιτους  «ντόπιους» μεγαλοεπιχειρηματίες (Κοπελούζο, Μυτιληναίο, κλπ) και ξένες μεγαλοεπιχειρήσεις (ENEL, EdF-Energies Nouvelles κλπ)  που κερδοσκοπούν,  και επιδοτούνται για ηλεκτροπαραγωγή και με «αέρα» και με «αέριο». Η κατάργησή του ΕΤΜΕΑΡ  θα μειώσει 22% τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε 4μελή οικογένεια με μέση κατανάλωση 4μηνου 2200 KWh.

Η «Λαϊκή Ενότητα» τονίζει ότι πρέπει να δοθεί μάχη   από τους εργαζομένους της ΔΕΗ, τα νοικοκυριά πελάτες της ΔΕΗ, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους μικροεπιχειρηματίες που θέλουν ρεύμα φτηνό και για να αποτραπούν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς αλλά και για να σωθεί η ΔΕΗ και να μην περάσει το καταστροφικό  νεοφιλελεύθερα σχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ που έχει στο πρόγραμμα της η κυβέρνηση  της Ν.Δ.
  
ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ