Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019

Θα καταφέρει η Μυρσίνη Λαμπράκη με σουβλάκια προβατίνας από την Αργολίδα να τρελάνει την Πορτογαλία;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:06:00 μ.μ. | |
Θα καταφέρει η Μυρσίνη Λαμπράκη με σουβλάκια προβατίνας από την Αργολίδα να τρελάνει την Πορτογαλία
Η Meat & FireChef Μυρσίνη Λαμπράκη, πρόεδρος του WorldBBQAssociation στην Ελλάδα και η ομάδα της, συμμετέχει για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο Brazilian BBQ Festival της Μεσογείου στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Parque Municipal de Parades, ένα καταπράσινο πάρκο στην πόλη Paredes, 40 χλμ. από το Porto.

Πραγματοποιώντας ένα όραμα πολλών χρόνων η ελληνική ομάδα ταξιδεύει τη δική μας «Γαστρονομία Φωτιάς» στο εξωτερικό, επιλέγοντας να ψήσει αποκλειστικά και μόνο ελληνικό κρέας από προβατίνα και αρνί, με στόχο να προβάλει τα ελληνικά αμνοερίφια σε διεθνές επίπεδο και να καταξιώσει τη μοναδική γευστική υπεροχή που διαθέτει το ελληνικό κρέας.

Το κρέας έχει επιλεχθεί εδώ και τρείς μήνες από την ίδια την Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, ώστε να τηρεί τις προδιαγραφές που θέτουν οι διοργανωτές στο εξωτερικό. Δηλαδή αρκετό ενδομυϊκό λίπος και περιφερειακό λίπος, σωστή εκτροφή καθώς και σωστή διαχείριση πριν και μετά τη σφαγή.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Bbq Portugal Assosiation, κάτω από την ομπρέλα του World BBQ Association.

Συμμετέχουν μερικές από τις πιο σημαντικές ομάδες BBQ & Grill στον κόσμο, όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Πορτογαλία, το Μαρόκο, η Αγγλία, η Ιρλανδία και το Μεξικό, με 25 συνταγές και διαφορετικούς τρόπους ψησίματος και bbq, όπως parilla, asado και robata.

Παράλληλα, γίνονται πολλές εκδηλώσεις meat and fire master classes, γευστικές δοκιμές και δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και εμπόρους συσκευών & αξεσουάρ ψησίματος και αναψυχής να επιδείξουν τα προϊόντα τους και να επεκτείνουν το πελατολόγιό τους, αλλά και τους λάτρεις του ψησίματος να βρουν τον εξοπλισμό που τους ταιριάζει, φέρνοντας τις δυο αυτές πλευρές σε επαφή.

Προβατίνα και ελληνικό Αμνοερίφιο: Από τα «αλώνια» στα Ευρωπαϊκά σαλόνια!

Η προβατίνα που επιλέχθηκε για το festival BBQ της Πορτογαλίας είναι από τον τόπο μας, την Αργολίδα και συγκεκριμένα από τον προμηθευτή του Στάβλου τον "Ζούρας- Στάικος" στο Λυγουριό και το αρνί από την Κρήτη

Το κρέας της προβατίνας, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του, ξεχωρίζει από όλα τα άλλα είδη κρέατος, αποτελεί δε, ένα ανεξάρτητο κεφάλαιο στο χώρο της ελληνικής γαστρονομίας. Σύμφωνα με όλους, όσους ασχολούνται με την επεξεργασία και την παρασκευή του, το πρόβειο κρέας είναι ένα αδικημένο, συχνά κακοποιημένο προϊόν, που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο το συνοδεύει κακή φήμη. 

Πολλοί για παράδειγμα θεωρούν πως μυρίζει, πως είναι σκληρό ή πως έχει πολύ λίπος. Στην πραγματικότητα, αν το επιλέξει κάποιος σωστά και ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία ωρίμανσης και ψησίματος, σίγουρα κερδίζει ένα επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα το οποίο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο!

Το Menu στο Festival

Αρνί κρητικό, αντικριστό με αφράλατο Γαύδου

Σουβλάκια προβατίνας με τζατζίκι από ελληνικό γιαούρτι και γλιστρίδα

Φιλέτο & παιδάκια προβατίνας με καπνιστή μελιτζανοσάλατα

Λουκάνικα προβατίνας με δίκταμο και χαρουπόμελο
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ