ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σύσκεψη για την τριστέτσα στην Αργολίδα - Νέα στρατηγική με νέο ολοκληρωμένο σχέδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | | | | |
Σύσκεψη για την τριστέτσα στην Αργολίδα - Νέα στρατηγική με νέο ολοκληρωμένο σχέδιο
Στην ανασύνταξη των δυνάμεων τους και στην χάραξη νέας στρατηγικής προχωράνε οι παραγωγοί εσπεριδοειδών με στόχο την αντιμετώπιση της Τριστέτσας που από το 1999 μέχρι σήμερα επεκτείνεται απειλώντας με αφανισμό την παραγωγή . 

Το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των ενεργών συνεταιρισμών της Αργολίδας μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Σπύρο Αντωνόπουλο και τον Παναγιώτη Πεβερέτο προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση. Στη σύσκεψη έδωσε το παρόν και ο Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Δημήτρης Δήμου που για μία ώρα περίπου ανέλυσε την υπάρχουν κατάσταση.

Ο Παναγιώτης Πεβερέτος δήλωσε : Εάν καταστραφούν τα εσπεριδοειδή τότε θα χαθούν από την τοπική οικονομία 120 εκατομμύρια που αποτελούν και τον κύκλο εργασιών κάθε χρόνο.

Στόχος μας είναι να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της Τριστέτσας και ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των εσπεριδοειδών που συμπληρώνουν περίπου 70 χρόνια ζωής.» 
Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Πεβερέτος αναφερόμενος στα βασικά σημεία της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τριστέτσας και την σωτηρία των παραγωγών δήλωσε : « είναι ώρα να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση της ΚΥΑ για την Τριστέτσα. Επίσης να συλλέξουμε στοιχεία από άλλες χώρες για τον τρόπο δράσης τους Έχω ήδη φέρει τα πρώτα στοιχεία που είναι ένα πόνημα της Κομισιόν. Το τρίτο στοιχεία είναι η έρευνα που θα έχει σαν στόχο να δούμε ποια υποκείμενα μπορούν να καλλιεργηθούν στο Νομό μας και να μην επηρεάζονται. Μέσα από την έρευνα πρέπει να βρούμε τι νέες ποικιλίες μπορούμε να καλλιεργήσουμε στο Νομό μας ώστε να μεγαλώσουμε την περίοδο συγκομιδής των εσπεριδοειδών.» 

Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά σημεία πάνω στα οποία θα κινηθούν οι εργασίες των παραγωγών σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ Αργολίδας ώστε να δημιουργηθεί ένας φάκελος που θα έχει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης ,ανασύστασης και αναδιάσθρωσης των εσπεριδοειδών στην Αργολίδα αλλά και συνολικότερα στην χώρα με δεδομένη την προσφορά τους στη Οικονομία
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ