ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Επίσκεψη στο Ναύπλιο του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστου Στυλιανίδη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. | | | | | |
Επίσκεψη στο Ναύπλιο του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστου Στυλιανίδη
 Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέφθηκε την Αθήνα προκειμένου να καλωσορίσει σε ειδική τελετή τη συνεισφορά της Ελλάδας στο μεταβατικό στόλο του rescEU.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Μαζί με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  σηματοδότησαν ακόμα πιο στενή συνεργασία στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη και συζήτησαν τα επόμενα βήματα του rescEU.

Στην τελετή έίχαν επίσης προσκληθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος κ. Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) κ. Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειος Ματθαιόπουλος. Ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.
Στο νέο πρόγραμμα rescEU η Ελλάδα έχει διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το rescEU λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές καταστροφές. Ο στόλος rescEU κινητοποιήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν δε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φέτος τον Αύγουστο.

Ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε επίσης την «Ελπίδα», το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα, όπου τιμήθηκε  για το έργο του από την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του ομώνυμου Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στη συνέχεια ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης συμμετείχε  στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ναύπλιο, όπου μίλησε για τη «Νέα Ατζέντα της Ευρώπης».
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Δημοτικό σύμβουλο Ναυπλιέων Γιώργο Καχριμάνη όπου μαζί με άλλους συζήτησε για την Ευρώπη και το προσφυγικό.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ