ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμητρα Λυμπεροπούλου: Ο δρόμος για την Ιθάκη είναι ακόμα μακρύς

Δήμητρα Λυμπεροπούλου: Ο δρόμος για την Ιθάκη είναι ακόμα μακρύς
Με την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στην Τρίπολη η περιφερειακή παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος» και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου θα είναι και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή της «Πελοπόννησος Οικολογική» το 2014.

Όπως και στην προηγούμενη θητεία μας έτσι και τώρα θα δώσουμε το παρόν σχεδόν σε όλα τα περιφερειακά συμβούλια, θα αποφασίζουμε χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, ξεκαθαρίζουμε δε σε κάθε κατεύθυνση ότι όπως μέχρι τώρα έτσι και στο μέλλον, σε ότι συμφωνούμε θα ψηφίζουμε και σε ότι διαφωνούμε θα καταψηφίζουμε, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις, δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές μας και στα πιστεύω μας, δεν θα επιδιώξουμε θέσεις και αξιώματα κάνοντας συμβιβασμούς.

Με αρκετές επερωτήσεις και εισηγήσεις αναδείξαμε πλήθος θεμάτων που απασχολούν την Πελοπόννησο και τους πολίτες της.

Δίνουμε έμφαση σε δημιουργικές προτάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας για την έξοδο από την οικονομική και όχι μόνο κρίση.

Αντιμετωπίζοντας την περιφέρεια Πελοποννήσου ως μια περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήμασταν η μόνη περιφερειακή παράταξη που δώσαμε έμφαση σε αρκετά ευρωπαϊκά θέματα περιφερειακής πολιτικής.

Το ατόπημα του κ Νίκα

Όσον αφορά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το ατόπημα του νέου περιφερειάρχη κ Νίκα ο οποίος πολύ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των υπογραφών του νέου περιφερειακού συμβουλίου και αμέσως μετά τις υπογραφές της πλειοψηφίας ξεκίνησε να δίνει συνέντευξη σε πλήθος δημοσιογράφων και να δέχεται συγχαρητήρια ακριβώς στο χώρο της τελετής αγνοώντας επιδεικτικά τους περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας και γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια πρωτόκολλο και διαδικασίες.

Ερωτηματικά για τον νέο αντί-περιφερειάρχη Κορινθίας

Όσον αφορά τις επιλογές του νέου Περιφερειάρχη, πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η καταδικαστική απόφαση (με αναστολή) που αφορά τον νέο αντί-περιφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή.

Η Πράσινη Πελοπόννησος δεν υιοθετεί αλλά ούτε απορρίπτει τα δημοσιεύματα αυτά, περιμένουμε όμως η νέα περιφερειακή αρχή να πάρει θέση και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν σκιές για τις επιλογές του κ. Νίκα ο οποίος σε όλη την προεκλογική περίοδο έκανε σημαία του την διαφάνεια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο νέος περιφερειάρχης δεν εξοφλεί κομματικά γραμμάτια και θα δώσει τις απαραίτητες όσο και αναγκαίες εξηγήσεις σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διστάσουμε να ζητήσουμε την παραίτηση του αντι-περιφερειάρχη Κορινθίας

Τέλος οι αποδοκιμασίες που ακουστήκαν από υποστηρικτές στην πλειοψηφία τους του κ Νίκα κατά την διάρκεια εκφώνησης του πολιτικού όρκου από σύμβουλο της μειοψηφίας δείχνουν ότι ο δρόμος για την Ιθάκη είναι ακόμα μακρύς.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης
«Πράσινη Πελοπόννησος»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ