ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Δ. Σφυρής: Ο Δήμαρχος θέλει να αποδυναμώσει τις Δημοτικές Κοινότητες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. | |
Δ. Σφυρής: Ο Δήμαρχος θέλει να αποδυναμώσει τις Δημοτικές Κοινότητες
Πρόταση να μην συμμετέχουν οι Δημοτικές Κοινότητες εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος  στην ψήφιση του κανονισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας.Με παρέμβαση του πρ. Δημάρχου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ απετράπη η τακτική απομόνωσης των Προέδρων από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ.

Σε συνέχεια της παράνομης τακτικής, μη δίνοντας τις αρμοδιότητες στον Πρόεδρο και τις Δημοτικές Κοινότητες, ένα μήνα από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γεωργόπουλος πρότεινε να ψηφιστεί ο αποκλεισμός των Δημοτικών Κοινοτήτων από το «Σ.Τ.Ο»ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ υπό την ΠΡΟΕΔΡΙΑ του.

Η πρόταση του Δημήτρη Σφυρή στο ΔΣ βρήκε την ανταπόκριση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συμπεριλήφθησαν οι Πρόεδροι των Δ. Κοινοτήτων.

«Εκτός από την αντιδημοκρατικότητα της πρότασης, είναι ουσιαστικό να συμμετέχουν οι Πρόεδροι, οι οποίοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν σε μια πυρκαγιά ή οποιοδήποτε φυσική καταστροφή να μην συμμετέχουν στον συντονισμό οι Κοινότητες, όταν μάλιστα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την περιοχή τους και η εμπειρία έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι βοήθησε καθοριστικά τους Πυροσβέστες, οι οποίοι δεν είναι από εδώ, να επιχειρήσουν άμεσα.

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ», όπως επιτυχώς έκανε τα τελευταία χρόνια.

Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ εκ του Νόμου η ανεξάρτητη εκλογή και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Δημήτρης Σφυρής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ