Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας στο Ναύπλιο (Νέο Σύστημα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:27:00 μ.μ. | |
Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας στο Ναύπλιο (Νέο Σύστημα)
 Οι αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση της ύλης στην Ιστορία Κατεύθυνσης αλλάζουν τα δεδομένα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της προετοιμασίας των υποψηφίων για είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση από την προσεχή χρονιά. 

Για το λόγο αυτό το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν «Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας στο Ναύπλιο» με χορηγό επικοινωνίας το filologika.gr

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο συναντήσεων και Ημερίδων Διδακτικής, οι οποίες πραγματοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια από την συνεργατική κίνηση «Η Κερκίδα των Φιλολόγων». Μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, οι συνάδελφοι Φώτης Παντόπουλος και Μπικάκης Μιχάλης θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση και θα αναφερθούν στα νέα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά και τις τελευταίες αλλαγές στην ύλη και τον τρόπο εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας και της Ιστορίας Προσανατολισμού.
Λίγα Λόγια για τους Ομιλητές

Ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher» από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -τα τελευταία 3 έτη- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 30 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 18 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Στην Διημερίδα θα καλυφθούν αντικείμενα τα οποία, ενώ αποτελούν καθημερινό ζητούμενο στον εργασιακό μας χώρο, δεν διδάσκονται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.


Ο Μιχάλης Μπικάκης είναι φιλόλογος με δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση». Έχει συγγράψει βιβλία για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη και Πατάκη.
Τόπος Διεξαγωγής

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ Ναυπλίου, το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου 2019. Το κτήριο που θα στεγάσει την εκδήλωση βρίσκεται σε πάροδο της οδού Φιλίας που ενώνει την Ασκληπιού και την Αγίου Αδριανού στο ύψος της Άριας (προάστιο του Ναυπλίου).

Όσοι συνάδελφοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την περιοχή και την πρόσβαση στον χώρο και θέλουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον συνάδελφο Τάσο Χατζηαναστασίου μέλους του ΔΣ Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας στο 6946292618.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ