Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

"Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου" παρουσιάσθηκε στο Ναύπλιο

 "Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου" παρουσιάσθηκε στο Ναύπλιο
 Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου το πρώτο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Σκλιάμη "Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου" που κυκλοφόρησε από τις "Εκδόσεις ΠΗΓΗ".

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (Ε.Σ.Λ.Α.).
Για το μυθιστόρημα μίλησαν ο δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός, συγγραφέας και μεταφραστής Πητ Κωνσταντέας, η φιλόλογος και συγγραφέας Δήμητρα Ιωαννίδη, η επίσης φιλόλογος και συγγραφέας Θεοδώρα Πυττερού και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Την παρουσίαση του μυθιστορήματος συντόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας και χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΕΣΛΑ Γιώργος Κόνδης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσε η εκπαιδευτικός, ποιήτρια και καλλιτέχνις Νάντια Δανιήλ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας ΙωάννηςΜαλτέζος, ο πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" και της ΕΣΛΑ, εκπρόσωποι της βιβλιοθήκης του "ΦΟΥΓΑΡΟΥ", πολλοί προσκεκλημένοι και φίλοι του βιβλίου.

Το βιβλίο αναφέρεται σε μια διαδρομή μέσα στον χρόνο και στον χώρο… από την Ατλαντίδα του 9560 π.Χ., την Βαβυλώνα και την Αίγυπτοέως την Νέα Υόρκη του σήμερα…
Στην όλη περιπέτεια, η μυθοπλασία είναι δεμένη με ιστορικά στοιχεία που κρατούν σε εγρήγορση τον αναγνώστη. Το "χαμένο" δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι εκείνο που, τελικά, χρήζει τον κάτοχό του ως άρχοντα του κόσμου…

Γρηγόρη, καλωσόρισες στην ομάδα των ανθρώπων που τόλμησαν να εκθέσουν στο κοινό τον εαυτό τους, τις σκέψεις τους, την φαντασία τους… στον κόσμο των μυθιστοριογράφων…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ