Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Εκδήλωση «τιμής και μνήμης» για όσους διακόνησαν την εκκλησία της Αγίας Τριάδος Λυγουριού

Εκδήλωση «τιμής και μνήμης» για όσους διακόνησαν την εκκλησία της  Αγίας Τριάδος Λυγουριού
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίας Τριάδος Λυγουριού, διοργάνωσε εκδήλωση «τιμής και μνήμης» για όσους διακόνησαν την εκκλησία, επιτρόπους, ιεροψάλτες και νεωκόρους, από το 1950 μέχρι σήμερα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και τρισάγιο στη μνήμη των διακονησάντων την Ενορία της Αγίας Τριάδος, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών και νεωκόρων από το 1861 μέχρι σήμερα.
Ακολούθησε ομιλία με θέμα: "Το λαϊκό στοιχείο στην εκκλησία - διακονία - εθελοντισμός" από τον ιερέα π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο.
Στην συνέχεια έγινε απονομή αναμνηστικών στους διατελέσαντες: - Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους. - Ιεροψάλτες. - Νεωκόρους. από το 1950 μέχρι σήμερα.
Στην συνέχεια ακολούθησαν Εκκλησιαστικοί ύμνοι από το χορό σπουδαστών βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής της Σχολής Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Τμήμα Λυγουριού, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καρκαλάτου, Καθηγητού Πρωτοψάλτου.
Η εκδηλωση συνεχίστηκε με τραγούδια από την δημοτική χορωδία Επιδαύρου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
 Την εκδηλωση παρακολούθησαν και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Δημαρχος Δήμου Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και πάρα πολύς κόσμος.
Η εκδήλωση "τιμής και μνήμης" έκλεισε με μικρή δεξίωση προσφορά γυναικών της ενορίας Αγίας Τριάδος Λυγουριού.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ