ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκινούν εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. | | | | |
Ξεκινούν εγγραφές στη  Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητρόπολης Αργολίδας
 Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος τής Εθνικής καί Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, το έτος 2017 ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Η Σχολή θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, επί των οδών Ευαγγελιστρίας και Ηρακλείου, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, και τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες και μπορούν να φοιτήσουν όσοι έχουν υπερβεί το 10ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς νά καθορίζεται ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής για απόκτηση πτυχίου, επταετής για απόκτηση διπλώματος και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα πτυχία και διπλώματα τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι από φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων στο Ναύπλιο και στο Άργος. Τα όργανα τα οποία θα διδάσκονται είναι: Βιολί, Κανονάκι, Λάουτο και Ούτι.

Εγγραφές πραγματοποιούνται από 10ης Σεπτεμβρίου έως και 4ης Οκτωβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθημερινώς εκτός Σαββάτου καί Κυριακής από 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. και στη γραμματεία της Σχολής στο τηλέφωνο 2752024522. E-mail: sxolibyzmousikis@imargolidos.gr Για τα τμήματα παραδοσιακής μουσικής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται και στο τηλέφωνο του υπευθύνου κ. Ιωάννου Χαβιαρλή: 6936183957.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ