ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά και φέτος τους ευεργέτες και τους δωρητές του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | | | | |
Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά και φέτος τους ευεργέτες και τους δωρητές του
 Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά και φέτος συμβολικά τους αείμνηστους ευεργέτες ,τους δωρητές του με ετήσιο μνημόσυνο το οποίο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, στο Ναύπλιο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι άνθρωποι οι οποίοι, κινήθηκαν με αγάπη και ανιδιοτέλεια χωρίς να επιζητούν ή να περιμένουν αντάλλαγμα, οι Ευεργέτες-Δωρητές του Ναυπλίου με αλφαβητική σειρά είναι: Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα και Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωάν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε ότι: «Και φέτος τιμούμε τους συμπολίτες μας δωρητές, ευεργέτες. Τιμούμε την αγαθοεργία, την ευεργεσία, προς την κοινωνία, προς τον συνάνθρωπο. Την τιμούμε ως δράση, την τιμούμε ως αποτέλεσμα. Εάν θα έπρεπε να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή των τελευταίων ετών, θα προλαβαίναμε λίγο να σκιαγραφήσουμε πολύ επιγραμματικά το μέγεθος και τον παλμό αυτής της κοινωνικής προσφοράς. Χωρίς τη μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία τους, η πόλη του Ναυπλίου, δεν θα είχε το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Γηροκομείο, το 2ο παιδικό σταθμό, το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και τόσα άλλα. Η πράξη τους αυτή, είναι διαχρονική και με αξία ηθική, ιδιαιτέρως στις μέρες μας, όπου η παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση καθιστούν επιτακτική την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης και προσφοράς. Οι δωρητές και ευεργέτες του Ναυπλίου αποτελούν ένα σημαντικό πρότυπο για αυτό και η μνήμη τους τιμάται από το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, ετησίως, μαζί με το μνημόσυνο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ