ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

15 Οκτωβρίου: Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

15 Οκτωβρίου: Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού
Η Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. 

Στόχος είναι η διάδοση της μεγάλης σημασίας Της χρήσης του λευκού μπαστουνιού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνηση άσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη.

Το λευκό μπαστούνι έχει γίνει σύμβολο της ελευθερίας, της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας. Η ]Ρήση του επιτρέπει στο άτομο με οπτική αναπηρία να μετακινηθεί ελεύθερα στο περιβάλλον και να εκπληρώσει τα καθημερινή του καθήκοντα με ευκολία και χωρίς τη συνδρομή κανενός. Σηματοδοτεί το ενδιαφέρον και το καθήκον που πρέπει να δείξουν πολιτεία και πολίτες, απέναντι στα άτομα που στερούνται την όραση, ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν τον δρόμο, να παρακάμπτουν τα εμπόδια και να φτάνουν στου προορισμό τους με ασφάλεια. Το Λευκό Μπαστούνι για να εκτελέσει το σκοπό του χρειάζεται προσβασιμότηΤα, ελεύθερες τις κίτρινες λωρίδες όδευσης των τυφλών και όχι εμπόδια στους δρόμους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Γ. ΜΗΝΑΙΟΥ 15— Τ.Κ. 21108 ΝΑΥΠΛΙΟ 
ΤΗΛ.: 2752025490 FΑΧ: 2752029075

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ