ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Προτάσεις της παράταξης "Δυνατή Πόλη Ξανά" για τη Λαϊκή Αγορά Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:52:00 π.μ. | | |
Προτάσεις της παράταξης "Δυνατή Πόλη Ξανά" για τη Λαϊκή Αγορά Άργους
Τις προτάσεις της παράταξης # Δυνατή Πόλη Ξανά, για την ανάπτυξη της εμπορικότητας της Λαϊκής Αγοράς του Άργους, κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκής Αγοράς η εκπρόσωπός μας Γιώτα Θεοδωροπούλου - Κότσιφα.

Η Λαϊκή Αγορά του Άργους , το Αργείτικο Παζάρι, αποτελεί διαχρονικά ένα ιδιαίτερο σημείο προσδιορισμού της εμπορικής ταυτότητας του Άργους και θα πρέπει άμεσα να καταφέρουμε, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξής της, να την ξανακάνουμε το πιο δυναμικό οικονομικό κομμάτι της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, ολόκληρης της Αργολίδας, αλλά και ξεχωριστό εμπορικό σημείο της Ανατολικής Πελοποννήσου, όπως άλλωστε ήταν πάντα.

Προτάσεις για την ανάπτυξη της Λαϊκής Αγοράς του Άργους

· Άμεσες ενέργειες για την τόνωση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, που εκτός από ιδιαίτερα συμβολικό στοιχείο της πόλης μας αποτελεί και σημαντικότατη πηγή εσόδων γι αυτή και τους κατοίκους της.

Προτείνουμε:

· Λειτουργία της από το βράδυ της Παρασκευής.

· Προβολή της μέσω ειδικής ιστοσελίδας, την οποία θα φτιάξει ο Δήμος με τίτλο «Αργείτικο Παζάρι».

· Σε συνεργασία με τους πωλητές, διοργάνωση ειδικών εκπτωτικών ημερών κάθε μήνα, οι οποίες θα διαφημίζονται κατάλληλα.

· Τμηματοποίηση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς ανά ομάδα προϊόντων, για να αναδείξουμε με ευκολότερο τρόπο τα προϊόντα και τους πωλητές.

· Οργάνωση συγκεκριμένου τμήματός της με παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από την ευρύτερη τουριστική περιοχή. Ακόμα και ειδική μέρα, μια φορά την εβδομάδα ή το μήνα, μπορεί να καθιερωθεί, ειδικά τους καλοκαιρινούς τουριστικούς μήνες, αν θεωρήσουμε ότι είναι δυνατό να γίνει και να πετύχει.

· Ολοήμερο ή νυκτερινό Αργείτικο Παζάρι, το οποίο θα διοργανώνεται την προηγούμενη ή την επομένη της Λευκής Νύχτας, με πολλές προσφορές από τους εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς, εμπλουτισμένο με διάφορες εκδηλώσεις (γευσιγνωσίες με τοπικά προϊόντα , οινογνωσίες ντόπιων κρασιών , μουσικές εκδηλώσεις , εκδηλώσεις μόδας κ.α.) , με στόχο την προσέλκυση πολλών επισκεπτών και τη γνωριμία τους με τον νέο αυτόν θεσμό.

· Την περίοδο των εορτών, ενοποιημένη λειτουργία της με τον χώρο των Στρατώνων, όπου θα γίνονται παράλληλα εορταστικές εκδηλώσεις και θα λειτουργεί σαν Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

· Βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της Αγοράς με την κατασκευή ή σε πρώτη φάση εγκατάσταση αρκετών κινητών WC, με συνεχή καθαρισμό τους καθ’ όλη την διάρκεια του παζαριού.

· Βελτίωση της προσβασιμότητας των πωλητών με την ανάπτυξη περισσοτέρων εισόδων.

· Τοποθέτηση περισσοτέρων σημείων λήψης νερού (βρύσες) προς χρήση των πωλητών, οι οποίες θα κλειδώνουν μετά από τον τερματισμό λειτουργίας της αγοράς.

· Βελτίωση συνθηκών πρόσβασης στην Αγορά Τετάρτη και Σάββατο με μεγαλύτερη αστυνόμευση και διευθέτηση της κυκλοφορίας από τη Τροχαία Άργους.

· Άμεση ενοικίαση οικοπέδων και δημιουργία ενός ή και περισσότερων parking σε ακτίνα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150 μέτρα από την αγορά (Πολυγένους κλπ).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ