ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Νίκα με τα Σωματεία Εργαζομένων της Μεγαλόπολης για το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | | | |
Συνάντηση Νίκα με τα Σωματεία Εργαζομένων της Μεγαλόπολης για το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ
Την αγωνιστικότητα που δείχνουν τα σωματεία της Μεγαλόπολης αντιδρώντας στο κλείσιμο των μονάδων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, εξήρε στη συνάντηση που είχε μαζί τους χθες  Παρασκευή, στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού και των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά.

Ο κύριος Νίκας σημείωσε ότι ως πρώτη επιδίωξη αυτού του αγώνα πρέπει τεθεί η επανέναρξη λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη. Οπως είναι γνωστό, η απότομη διακοπή της λειτουργία των πιο πάνω μονάδων προέκυψε λόγω της λήξης των περιβαλλοντικών αδειών τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τα ζητήματα που προκύπτουν από το οριστικό κλείσιμο των μονάδων 4 και 5 μεταξύ 2025 – 2028, όπως η ανεργία και η οικονομική οπισθοδρόμηση της Μεγαλόπολης

“Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, παρεμβαίνοντας στην κυβέρνηση ώστε να καθησυχάσουμε όλους όσοι ανησυχούν για τη διακοπή λειτουργίας, η οποία μπορεί να εκληφθεί ως προοίμιο του οριστικού κλεισίματος κι ενώ έχουμε ακόμα 7 – 8 χρόνια μπροστά μας” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Δεσμεύθηκε δε, ότι η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα σωματεία και τους φορείς της Μεγαλόπολης προκειμένου να υπάρξει μια ανταπόδοση για το κλείσιμο των μονάδων:

“Να γίνουν έργα, υποδομές, να υπάρξουν δραστηριότητες που θα τα σχεδιάσουμε μαζί. Κι αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους μας να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπάρχουν τα χρήματα για τέτοια έργα, είτε από το πρόγραμμα ΤΑΠ ΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινωνιών), είτε από το λιγνιτόσημο, είτε από τα προγράμματα επενδύσεων” δήλωσε ο κύριος Νίκας

Καταλήγοντας, εξέφρασε ωστόσο και την ανησυχία του, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο να γνωμοδοτήσει μπορεί, ωστόσο ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα “δεν θα πει ποτέ ψέματα, ούτε θα παραπλανήσει” τόσο τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο, όσο και τους φορείς της Μεγαλόπολης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ