ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η φωτογραφία της ημέρας: Ο μοναχικός Θαμνοψάλτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | | |
Η φωτογραφία της ημέρας: Ο μοναχικός Θαμνοψάλτης
Ένας Θαμνοψάλτης κάθεται σε αγροτική έκταση έξω από το Ναύπλιο. Ο Θαμνοψάλτης (Prunella Modularis) είναι ένα μικρό στρουθιόμορφο πουλί, το οποίο απαντάται στις εύκρατες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. 

Prunella modularis η λατινική ονομασία, είναι μόνιμος κάτοικος των ήπιων κλιματολογικά περιοχών της δυτικής και νότιας Ευρώπης. Σε μήκος φτάνει σχεδόν τα 15 εκατοστά, ελαφρώς μικρότερος από ένα σπουργίτι. Ζυγίζει κατά μέσο όρο 20 γραμμάρια. Μοναχικό πουλί, απαντάται όλο το χρόνο στη βόρεια Ελλάδα ενώ επισκέπτεται την κεντρική και νότια χώρα το χειμώνα, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο. 

Τον βρίσκουμε στους κήπους, τους θάμνους, σε δάση με κωνοφόρα να ψάχνει για έντομα και σπόρους στο έδαφος, με συρτό βάδισμα. Τραγουδάει όλο το χρόνο, αφήνοντας ένα ευχάριστο κουδούνισμα το οποίο ανεβοκατεβαίνει σε ένταση.Ο Θαμνοψάλτης ξεχωρίζει για το κουδουνιστό του κελάηδημα αλλά και για τον τρόπο που περπατάει, σέρνοντας αργά τα βήματά του στο έδαφος και τινάζοντας τις φτερούγες.

Χτίζουν τη φωλιά τους σε πυκνούς θάμνους και γεννούν δύο φορές τον χρόνο 4 έως 6 πράσινα ή γαλάζια αβγά, χωρίς κηλίδες, τα οποία επωάζονται κυρίως από το θηλυκό επί 12 μέρες. Οι νεοσσοί δέχονται τη φροντίδα και των δύο γονιών και κάνουν τα πρώτα τους πετάγματα μετά από 12 μέρες.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ