ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας τίμησε τη μεγάλη του ευεργέτιδα Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας τίμησε τη μεγάλη του ευεργέτιδα Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση με την οποία τιμήσαμε τη μεγάλη μας ευεργέτιδα, Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στον Πολυχώρο Αρτίκι που φέρει το όνομά της.
Η αύρα της μοναδικής προσωπικότητας αυτής της σπουδαίας γυναίκας, το ήθος της, η ευγένειά της, η διακριτική παρουσία της, η ολόπλευρη στήριξη στο “πνευματικό της παιδί”, το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και η ποικιλότροπη στήριξη θεσμών, φορέων και πολιτών της Ερμιονίδας, αναδείχθηκαν στη συγκινητική, μεστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση που έκανε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας και προσωπικός της φίλος, Δημήτρης Σίδερης.
Στο αφιέρωμα παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο, από όμορφες στιγμές και συνεντεύξεις της αείμνηστης Μαράικε, που δημιούργησε συγκινητική ατμόσφαιρα, ενώ το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με ημίωρο ορχηστρικό πρόγραμμα στο πιάνο, με το Γιάννη Μπελώνη, που απέδωσε θαυμάσια τους “δεκαπέντε εσπερινούς” του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο τέλος ο μεγάλος καλλιτέχνης και φίλος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, Όθωνας Μεταξάς, αφιέρωσε δύο τραγούδια στη μνήμη της Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, το “Μην τον ρωτάς τον ουρανό” του Μ. Χατζιδάκι και το “Θυμήσου το Σεπτέμβρη” του Γ. Σπανού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σφυρής, ο πρώην δήμαρχος Κρανιδίου κ. Καμιζής, οι ιερείς, π. Χριστοφόρος, Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου, π. Πολυχρόνης, εφημέριος Πορτοχελίου, η Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Μαρία Βελιώτη, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της Ερμιονίδας και τα μέλη του Θ.Ο.Ε.

Η προσφορά της σε όλη την Ερμιονίδα υπήρξε ανεκτίμητη. Ακόμη σημαντικότερη στο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας. Χρέος μας απέναντί της να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στον πολιτισμό της επαρχίας μας και να διατηρήσουμε την παρακαταθήκη που μας άφησε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ